Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

Jednání s araby

<< < (6/14) > >>

nillbert:
nedá se s tebou diskutovat protože tvoje příspěvky jsou nesrozumitelný - jak vidíš tak prakticky všem...
....nejhorší je jak často uprostřed věty změníš téma...někdy i 3x...

fanuel:
Zdravím
To Vaše dohadování v tématu cenzura znaméná tedy co.!!!! Znova opakuji ty Vaše příspěvky já nehodnotím tak nemluv za všechny to je přece nesmysl.Když mám tři otázky tak asi třikrát odpovím to je slušnost.Nehrajte si na písečku že jen Vy a ti druzí mají patent na rozum a otázky víry o Bohu znají jen oni odpověď. Mým úkolem je jen to že vy nemusíte mít ve všem pravdu.Prostě to nezvládáte a moje argumenty jsou silnější než ty Vaše možná že se pleteme všichni i to je možný. Jinak mě už osobně nekontaktujte a nechte to na svobodném rozhodnutí kdo chce odpoví kdo nechce neodpoví.Fanuel

Vader:

--- Citace: fanuel kdy  7. Června 2007, 00:48:56 ---Mým úkolem je jen to že vy nemusíte mít ve všem pravdu.
Prostě to nezvládáte a moje argumenty jsou silnější než ty Vaše.

--- Ukončit citaci ---

a) to mas pravdu, ovsem nikdo tu nikdy netvrdil, ze mame patent na neomylnost
b) uz je to celkem nuda, ale zase se zopakuju : jake argumenty mas na mysli ? Zadne argumenty nepouzivas a tvym prispevkum neni rozumet. Zkus psat lidsteji, pak mozna, ja hlava dubova, pochopim.

fanuel:

--- Citace: Vader kdy 29. Května 2007, 23:39:23 ---
--- Citace: Karl kdy 29. Května 2007, 23:29:13 ---Proč je mezi židy takový malý zájem o přesídlení do Izraele?

--- Ukončit citaci ---

Muj nazor : je to kvuli stereotypum, neochote neco menit a v neposledni rade bezpecnostni situaci. I u nas (v CR) spousta lidi udela cokoliv, aby se nemuseli stehovat treba jen o 100 kilometru. Stejne tak i u nas lide neradi meni zabehnute zvyky, neradi meni zamestnani. Alija zivot zcela zmeni, uplne od zakladu.

--- Ukončit citaci ---
Zdravím, jestli můžu doplnit tak od roku 1948 se tam pernamentně válčí a z diaspory celkem v klidné Evropě se nechce viz silná menšina v Německu ap.Co se zbytku světa týče tak je to jako s každým, kdo se někde narodí a je vychováván ve zbytku světa tak je vlastně doma to kouzlo spočívá v tom, jaké  ekonomické podmínky v střebaní v Státě  Izrael jsou, když obrana státu stojí peníze, které pak chybějí na sociální prograny pro přistěhovalce (Alija). Možná se pletu ale ten hlavní nápor na návrat ještě příjde a je potřeba se na něj připravit.Fanuel 

levi:
viděli jste někde statistiku kolik lidí denně udělá aliju a kolik opustí - vystěhuje se z I.

je s podivem, že v nemalé míře se na aliji podílí americké obyvatelstvo
je s ice pravda, že je tam židů nejvíce a religiozita skupin je od skoro nula po Brooklyn,
nicméně asi to bude opravdu tím, že k jejich způsobu života patří se stěhovat přes celé státy kvůli práci,podnebí, lyžování, surfování, milenkám apod.

pak samozřejmě je to jen o trochu delším letu, s vědomím, že nic není napořád a když se mi to nebude líbit v poho se vrátím

toto myšlení je nám cizí, protože zatím nevychází z našich historických zkušeností - děda ještě možná, ale rodiče už ne

trochu jim /spíš víc/ závidím tu volnost a svobodu v rozhodování

+ navíc je tu u chlapecké populace ještě jeden faktor, nemálo amerických  Židů absolvuje 3letou armádní službu v Cahalu, nejen proto, že je to v kruzích bráno jako bonus, ale prostě oni jsou s Izraelem spjati více než kdokoliv jiný

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi