Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Zajímavé články

<< < (10/18) > >>

Tamar:
Hmm.. je pravda, že ten Františkův článek vyznívá dost emocionálně.. Kde se dá najít to rozhodnutí Nejvyššího soudu? Já mám za to, že zakázat shromáždění proto, že ho svolává člověk, který je prokazatelně spojen s neonacizmem, by mělo být samozřejmé, ne jenom možné.. Celkem chápu proč nepovolit dvě takováto shromáždění - naprosto kontroverzní a hrozící konfliktem - najednou..
Ale stejně mám pocit, že atmosféra ve společnosti je v těchto věcech buď lhostejná anebo přímo loajální s extrémismem a neonacizmem. O tom svědčí třeba příhoda jednoho aktivisty, kterého loni v listopadu odmítli obsloužit v restauraci, protože měl na kabátě židovskou hvězdu..
 :-[ marse

Elazar:

--- Citace: Marcela kdy  6. Března 2008, 16:44:00 ---O tom svědčí třeba příhoda jednoho aktivisty, kterého loni v listopadu odmítli obsloužit v restauraci, protože měl na kabátě židovskou hvězdu..
 :-[ marse

--- Ukončit citaci ---

Shodou náhod zrovna o tomhle případu něco vím. Pravda je ta, že mladíka nikdo neodmítl obsloužit, pouze byl požádán, aby tu hvězdu laskavě schoval pod kabát, aby ji náckové, anarchisti a jiná svoloč tehdy brousící v okolních ulicích nezahlédla, a navíc se nenacházel v prostoru vyměřeném demonstraci. Co ten člověk následně spustil za hysterickou scénu, přičemž do nacistických sviní nadával i policistům, kteří výjimečně plnili svou práci naprosto korektně, to dělá ostudu všem slušným lidem, kteří se té demonstrace zúčastnili. Takoví lidé zase dělají špatné jméno nám, Židům.

Tamar:
He he.. a byl to ten samý? já toho člověka neznám, mělo se to stát v restauraci "Potrefená husa". On to tehdy poslal jako článek do internetové diskuse Strany zelených. Líčí to samozřejmě jinak a už vůbec nepíše, že by on sám někomu nadával...
Každá hysterie je samozřejmě na škodu, to vždycky..
Nicméně, na mém názoru, že atmosféra ve společnosti je příliš tolerantní k projevům neonacizmu to nic nemění..
Marcela

Elazar:

--- Citace: Marcela kdy 10. Března 2008, 11:14:36 ---He he.. a byl to ten samý? já toho člověka neznám, mělo se to stát v restauraci "Potrefená husa". On to tehdy poslal jako článek do internetové diskuse Strany zelených. Líčí to samozřejmě jinak a už vůbec nepíše, že by on sám někomu nadával...
Každá hysterie je samozřejmě na škodu, to vždycky..
Nicméně, na mém názoru, že atmosféra ve společnosti je příliš tolerantní k projevům neonacizmu to nic nemění..
Marcela

--- Ukončit citaci ---

Ano, to je ten případ. Mám to sice z druhé (až třetí) ruky, ale asi nejkomičtější na tom je, že ten "aktivista" (Čáslavský nebo tak nějak) sám není žid (alespoň ho nikdo na ŽO nebo v nějakých komunitách nezná), zato ten provozní, který byl jím obviněn z "antisemitismu", nějaké předky má a co jsem o něm od mých přátel slyšel (od kterých tu info mám), tak se svými sympatiemi k židovství a k Izraeli netají. O to absurdnější mi to obvinění přišlo.

Scooolie:
Tak já pro změnu o tom případu slyším teď poprvé.

Nicméně chodit do restaurace s židovskou hvězdou na kabátě (mluvíme-li o replice hvězdy, povinně nošené v době nacismu) nepovažuji ani za vhodné. Ta hvězda je symbolem, který by měl být užívám velmi střídmě, aby se nezakryl původní kontext. Takže např. na demonstraci proti neonacismu je ta symbolika jasná a použití zcela v pořádku. Ale přijít s ní jen tak do restaurace... Jak by se asi člověk tvářil, kdy s takovým symbolem na bundě přišel do restaurace chlapík v dole ohrnutých riflích, kanadách, bomberu a s vyholenou hlavou?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi