Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Liga proti antisemitismu
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 15. Února 2009, 00:36:29 ---
--- Citace: Vodník kdy 15. Února 2009, 00:05:09 ---
--- Citace: Scooolie kdy 14. Února 2009, 21:23:25 ---Jinak je mi upřímně líto, že Češi v USA jsou levičáctí tupci, ale to je polovina USA také. A polovina ČR.
--- Ukončit citaci ---
Pokud se nemýlím, reagujete na lehovu větu: "Tady ve zdejší české hospodě já se o politice a o mém působení v US Army na Středním východě v podstatě nemohu s místními Čechy vůbec bavit..." Z čeho usuzujete, že lehovi odpůrci (s největší pravděpodobností odpůrci americké militární intervence) jsou levičáčtí tupci? ??? ::)
--- Ukončit citaci ---
Přesně z toho, co jste napsal Vy sám. Jsou idioti, kteří by nejraději nechali svět na pospat různým diktátorům a seděli doma u piva filosofovali o zkaženosti světa, aniž by proti tomu cokoliv udělali. Teoreticky by odpůrci vojenských akcí USA v zahraničí mohli být i konzervativci (ti, co se jim dnes říká "paleokonzervativci"), jenže Leho mluvil o Češích...
--- Ukončit citaci ---
Odpusťte, ale stále ještě nechápu, proč odpor k americké invasi implikuje levičáckou tupost.
leho:
--- Citace: Scooolie kdy 15. Února 2009, 00:44:21 ---Hilsnerův proces byl záležitostí soudu. ...
--- Ukončit citaci ---
Ano, samozřejmě, že se jednalo o soudní záležitost, ale tlak veřejnosti a studentské demonstrace v Praze proti Masarykovi za odsouzení Hilsnera měly určující vliv na soud. Tehdy tato událost hýbala celou českou společností, takže nelze říci, že se jedná o záležitost pouze rakousko-uherského soudu. Pro pousouzení možno si prostudovat jak to vlastně bylo zde:
https://www.holocaust.cz/cz2/resources/ros_chodes/1999/04/sto_let_hilsner
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hilsner
https://bohumildolezal.lidovky.cz/texty/rs1183.html
Mě se moc nezdá, že by v Čechách dnes existovalo o této události nějaké povědomí. Dost pochybuji, že se o Hilsneriádě učí žáci v českých školách i když se jedná o zcela zásadní mezník v kariéře prvního českého prezidenta a zakladatele státu Tomáše G. Masaryka...
--- Citovat ---Odpusťte, ale stále ještě nechápu, proč odpor k americké invasi implikuje levičáckou tupost.
--- Ukončit citaci ---
Já bych neřekl, že se přímo jedná o "levičáckou" tupost, ale spíše o hloupost jako takovou. Nikdy nepochopím myšlenku, že svržení Saddáma byl nějakým způsobem špatný krok a že by bylo dnes lépe, kdyby byl Saddám nebo jeho psychopatičtí synáčkové u moci. Jelikož ale s touto myšlenkou se ztotožňují v drtivé většině levičáci a lidé přihřivající si polívčičku na populárním antiamerikanismu, tak je snad možno tuto hloupost nazvat "levičáckou"...
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 15. Února 2009, 02:14:41 ---
--- Citace: Scooolie kdy 15. Února 2009, 00:36:29 ---
--- Citace: Vodník kdy 15. Února 2009, 00:05:09 ---
--- Citace: Scooolie kdy 14. Února 2009, 21:23:25 ---Jinak je mi upřímně líto, že Češi v USA jsou levičáctí tupci, ale to je polovina USA také. A polovina ČR.
--- Ukončit citaci ---
Pokud se nemýlím, reagujete na lehovu větu: "Tady ve zdejší české hospodě já se o politice a o mém působení v US Army na Středním východě v podstatě nemohu s místními Čechy vůbec bavit..." Z čeho usuzujete, že lehovi odpůrci (s největší pravděpodobností odpůrci americké militární intervence) jsou levičáčtí tupci? ??? ::)
--- Ukončit citaci ---
Přesně z toho, co jste napsal Vy sám. Jsou idioti, kteří by nejraději nechali svět na pospat různým diktátorům a seděli doma u piva filosofovali o zkaženosti světa, aniž by proti tomu cokoliv udělali. Teoreticky by odpůrci vojenských akcí USA v zahraničí mohli být i konzervativci (ti, co se jim dnes říká "paleokonzervativci"), jenže Leho mluvil o Češích...
--- Ukončit citaci ---
Odpusťte, ale stále ještě nechápu, proč odpor k americké invasi implikuje levičáckou tupost.
--- Ukončit citaci ---
Protože když se podíváme, kdo z občanů USA je proti americkým vojenským zásahům ve světě, tak je to tupá levice (ne celá levice, ale jen ta tupá, třeba Hillary Clinton proti nebyla a není) a klasičtí konzervativci. Levicový je tento postoj převážně proto, že za ním vězí ideologie hippie-feťáků, kteří věří, že když oni se sjedou, tak celý svět bude krásný...
Hloupý je tento postoj proto, že pokud USA rezignují na vojenské zásahy po světě, tak vytvoří mocenské vakuum, které rychle zaplní někdo jiný, kdo k vojenským zásahům odpor nemá. A to bude ta horší varianta.
Třeba osvobození Iráku byla skvělá věc. Horší bylo zvládnutí situace po válce, jenže ani tam nelze dávat veškerou vinu USA, které jen odstranily bič diktatury a navenek se dostaly tradiční letité problémy (jako po pádu diktatur v SSSR, Jugoslávii, apod.). Drtivá většina mrtvých v Iráku jsou tamní občané zabití tamními občany.
Scooolie:
--- Citace: leho kdy 15. Února 2009, 03:09:19 ---
--- Citace: Scooolie kdy 15. Února 2009, 00:44:21 ---Hilsnerův proces byl záležitostí soudu. ...
--- Ukončit citaci ---
Ano, samozřejmě, že se jednalo o soudní záležitost, ale tlak veřejnosti a studentské demonstrace v Praze proti Masarykovi za odsouzení Hilsnera měly určující vliv na soud. Tehdy tato událost hýbala celou českou společností, takže nelze říci, že se jedná o záležitost pouze rakousko-uherského soudu. Pro pousouzení možno si prostudovat jak to vlastně bylo zde:
https://www.holocaust.cz/cz2/resources/ros_chodes/1999/04/sto_let_hilsner
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hilsner
https://bohumildolezal.lidovky.cz/texty/rs1183.html
Mě se moc nezdá, že by v Čechách dnes existovalo o této události nějaké povědomí. Dost pochybuji, že se o Hilsneriádě učí žáci v českých školách i když se jedná o zcela zásadní mezník v kariéře prvního českého prezidenta a zakladatele státu Tomáše G. Masaryka...
--- Ukončit citaci ---
Vezmu to od konce:
1) Ve školách se to samozřejmě učí
2) Byla to věc soudu, protože nějaké demonstrace v ulicích nejsou tím, čím se soud v normálně fungující zemi zabývá. Kdyby se dalo na to, co si myslí veřejnost, zpracovaná médii a politiky, tak by Kajínek běhal vesele po světě.
3) Hilneriáda byla ve své době jistě důležitá událost, ale o nějakém tradičním antisemitismu nesvědčí. Byla projevem nacionalismu. Naprosto stejně se štvalo proti Němcům (a Němci samozřejmě zase proti Čechům a Židům). Doba byla taková a vášně rozvášněné... Hojně citované a zneužívané výroky známých českých literátů na adresu Židů také nebyly projevem jejich genocidní posedlosti, ale prostého národnostního boje- kdy Židé byli vnímáni jako živel nečeský, často s Němci spojený a k nim se hlásící (což byla mimochodem pravda, která se výrazně začala měnit až za I. republily).
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 15. Února 2009, 09:22:27 ---Protože když se podíváme, kdo z občanů USA je proti americkým vojenským zásahům ve světě, tak je to tupá levice (ne celá levice, ale jen ta tupá, třeba Hillary Clinton proti nebyla a není) a klasičtí konzervativci. Levicový je tento postoj převážně proto, že za ním vězí ideologie hippie-feťáků, kteří věří, že když oni se sjedou, tak celý svět bude krásný...
Hloupý je tento postoj proto, že pokud USA rezignují na vojenské zásahy po světě, tak vytvoří mocenské vakuum, které rychle zaplní někdo jiný, kdo k vojenským zásahům odpor nemá. A to bude ta horší varianta.
Třeba osvobození Iráku byla skvělá věc. Horší bylo zvládnutí situace po válce, jenže ani tam nelze dávat veškerou vinu USA, které jen odstranily bič diktatury a navenek se dostaly tradiční letité problémy (jako po pádu diktatur v SSSR, Jugoslávii, apod.). Drtivá většina mrtvých v Iráku jsou tamní občané zabití tamními občany.
--- Ukončit citaci ---
Nebudu s Vámi diskutovat o invasi do Iráku - možnost dohody je stejně vyloučená jako v případě Jugoslávie. Vaši doměnku, že opačný názor než Vy zastává pouze tupec, považuji za mírně řečeno smělou (to ale opravdu velmi mírně řečeno!) Musím říct, že mě šokuje Vaše válkychtivost a podpora aggressivnímu imperialismu, kterou považuju za neslučitelnou nejen s křesťanstvím, ale s jakoukoli skutečně duchovní cestou. Nechápu to Vaše "následování Krista". Vraždění ve jménu Páně - to je něco, co může vyznávat duchovně chorá nebo mrtvá bytost - americký evangelikál nebo muslimský sebevražedný atentátník.
Vaše nálepkování a generalisování ohledně hippies je pak docela směšné a na úrovni amerického nebo ještě spíše českého rednecka. Myslím, že jsem jich jak v Evropě tak v USA poznal víc než Vy, měl jsem své důvody pro to se s nimi družit i pro to se s nimi přestat družit. Takovou hloupost, jako jste napsal, jsem ovšem nikdy neslyšel od nikoho! Rovněž si nemyslím, že lze automaticky klást rovnítko mezi hippies a levici.
Já jsem se v Písmu dočetl, že Pán chodil mezi celníky a prostitutky, zatímco fariseům a zákoníkům dával co proto. Mám svou představu o tom, jak by se postavil k hippies a jak k lidem jako Rumsfeld, Cheney, Hagee nebo Robertson...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi