Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Liga proti antisemitismu
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 14. Února 2009, 21:23:25 ---Jinak je mi upřímně líto, že Češi v USA jsou levičáctí tupci, ale to je polovina USA také. A polovina ČR.
--- Ukončit citaci ---
Pokud se nemýlím, reagujete na lehovu větu: "Tady ve zdejší české hospodě já se o politice a o mém působení v US Army na Středním východě v podstatě nemohu s místními Čechy vůbec bavit..." Z čeho usuzujete, že lehovi odpůrci (s největší pravděpodobností odpůrci americké militární intervence) jsou levičáčtí tupci? ??? ::)
leho:
--- Citace: Elazar kdy 14. Února 2009, 21:05:50 ---Českých nebo Rakousko-Uherských??
Leho, ve stejné době probíhaly protižidovské bouře v Rusku, ve Francii, v Německu, Rakousku... Proč by Čechy měly být výjimkou?
--- Ukončit citaci ---
Hilsnerův proces byl predevším česká záležitost a záležitost českých politiků v tehdejším Rakousku-Uhersku. Jinak já netvrdím, že Čechy by byli nějakou výjimkou, můžeme se bavit v podstatě o všeobecném antisemitismu téměř na celém světě. Právě proto vzniklo Sionistické hnutí Teodora Herzla.
--- Citovat ---Mám pocit, že Hilsnerův proces, resp. co následovalo je důkazem opaku českého antisemitismu. Znám tisíce ostudnějších procesů českých dějin a byť na tuhle lumpárnu není třeba být hrdý, tak podobných procesů (akorát místo Žida s černochy) se třeba v USA odehrávaly desítky ještě před 50 lety...
Jinak je mi upřímně líto, že Češi v USA jsou levičáctí tupci, ale to je polovina USA také. A polovina ČR.
--- Ukončit citaci ---
Já bych si tím opakem zase tak moc jistý nebyl, i moje osobní zkušenosti spíše potvrzují co už zde bylo řečeno a to nejsem vůbec židovského původu. Co se týče diskriminace černochů v USA, tak to je neustále předmětem veřejné debaty a jaký je stav dnes lze velmi dobře posoudit z faktu, že byl bez velkých problémů zvolen černý (nebo spíše nahnědlý, ale to je celkem jedno) prezident, že ano...
Vodník:
--- Citace: leho kdy 14. Února 2009, 20:39:11 ---Odsouzení Hilsnera byl nejostudnější proces moderních českých dějin.
--- Ukončit citaci ---
To přece nemyslíte vážně! Ostudnější než politické procesy v 50. a 70. letech??
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 15. Února 2009, 00:05:09 ---
--- Citace: Scooolie kdy 14. Února 2009, 21:23:25 ---Jinak je mi upřímně líto, že Češi v USA jsou levičáctí tupci, ale to je polovina USA také. A polovina ČR.
--- Ukončit citaci ---
Pokud se nemýlím, reagujete na lehovu větu: "Tady ve zdejší české hospodě já se o politice a o mém působení v US Army na Středním východě v podstatě nemohu s místními Čechy vůbec bavit..." Z čeho usuzujete, že lehovi odpůrci (s největší pravděpodobností odpůrci americké militární intervence) jsou levičáčtí tupci? ??? ::)
--- Ukončit citaci ---
Přesně z toho, co jste napsal Vy sám. Jsou idioti, kteří by nejraději nechali svět na pospat různým diktátorům a seděli doma u piva filosofovali o zkaženosti světa, aniž by proti tomu cokoliv udělali. Teoreticky by odpůrci vojenských akcí USA v zahraničí mohli být i konzervativci (ti, co se jim dnes říká "paleokonzervativci"), jenže Leho mluvil o Češích...
Scooolie:
--- Citace: leho kdy 15. Února 2009, 00:23:03 ---
--- Citace: Elazar kdy 14. Února 2009, 21:05:50 ---Českých nebo Rakousko-Uherských??
Leho, ve stejné době probíhaly protižidovské bouře v Rusku, ve Francii, v Německu, Rakousku... Proč by Čechy měly být výjimkou?
--- Ukončit citaci ---
Hilsnerův proces byl predevším česká záležitost a záležitost českých politiků v tehdejším Rakousku-Uhersku. Jinak já netvrdím, že Čechy by byli nějakou výjimkou, můžeme se bavit v podstatě o všeobecném antisemitismu téměř na celém světě. Právě proto vzniklo Sionistické hnutí Teodora Herzla.
--- Ukončit citaci ---
Hilsnerův proces byl záležitostí soudu. Ten sice proběhl v Kutné Hoře, ale byl to soud rakousko-uherským -i když zástupcem poškozených byl Dr. Baxa a obhájce Hilsnerovým Dr. Auředníček. Druhý proces pak proběhl v Písku, ale jaksi opět to byl soud státní, tedy rakousko-uherský.
Vaše představa, že o výsledku soudu rozhodují politici platila v Československu 50. let 20. století, ne však v Rakousku přelomu 19. a 20. století.
--- Citovat ---
--- Citovat ---Mám pocit, že Hilsnerův proces, resp. co následovalo je důkazem opaku českého antisemitismu. Znám tisíce ostudnějších procesů českých dějin a byť na tuhle lumpárnu není třeba být hrdý, tak podobných procesů (akorát místo Žida s černochy) se třeba v USA odehrávaly desítky ještě před 50 lety...
Jinak je mi upřímně líto, že Češi v USA jsou levičáctí tupci, ale to je polovina USA také. A polovina ČR.
--- Ukončit citaci ---
Já bych si tím opakem zase tak moc jistý nebyl, i moje osobní zkušenosti spíše potvrzují co už zde bylo řečeno a to nejsem vůbec židovského původu. Co se týče diskriminace černochů v USA, tak to je neustále předmětem veřejné debaty a jaký je stav dnes lze velmi dobře posoudit z faktu, že byl bez velkých problémů zvolen černý (nebo spíše nahnědlý, ale to je celkem jedno) prezident, že ano...
--- Ukončit citaci ---
Tak dnes ano. Proto jsem to schválně uvedl, aby bylo zřejmé, k jaké změně došlo za méně než 50 let od doby, kdy John Kennedy poslal výsadkáře do Little Rocku... A Vy na mě s Hilsnerem, od něhož je to už 100 let. Chci říci, že současnost by se měla posuzovat podle aktuálního stavu a souvislost s minulostí bych hledal jen opatrně...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi