Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Liga proti antisemitismu
Jicchak:
Jsem také členem, ne vše se vždy podaří ale LPA vykonala již hodně dobré práce. LPA není nositelem spásy, je to organizace kde různí lidé chtějí něčemu pomoci takže při vší možné kritice malý krůček vpřed to je, doufám.
achab:
Hodně dobré práce je termín navýsost vágní. navíc účetně vzato, odečteme-li od "hodně dobré práce" položku "hodně neblahého", je výsledný stav na účtu /na každém i mém !!) jiný než jen jedna obratová položka. Ptám se tedy, reb JIcchak, co je to hodně, a která ta "dobrá práce" je to konkrétně :o)) Rád bych soudil na Misce zásluh, ale připadá mi nějaká neplná...
Vadera prosím, pokud by se mu chtělo to "hodně" sumarizovat a třeba i vyjmenovat, že budu taky vděčný...
Nechci LPA v ničem křivdit, ale zatím si ji spojuji jen s militantními zelenými stránkami (jejich fóra) a několika akcemi, kde i pří vší macchiavelistické pozitivní snaze (kawaně) si brali Vznešeného za rukojmí, což není tak docela kóšer :O)
Pozdravení
Elazar:
Podle svých vlastních stránek se LPA angažuje ve spoustě věcí - z nich asi jediný úlet je angažovanost ohledně Janova, kterou dost dobře nechápu, ale tam mám pocit, že se jedná spíše o vliv ŽLU, což je zase oragnizace, která na mě osobně působí dojmem, že jediné co dělá, jsou kontrademonstrace proti náckům.
lechem:
Zdravím
Ona to nebude úplně celá pravda. Ale při kontrademonstracích proti náckům jsou všichni velmi na očích a v hledáčcích. Nezazlívám jim to. I kdyby nic jiného, tak je dobře, že to někdo dělá.
Lechem
BaF400:
--- Citace: Vodník kdy 4. Února 2009, 20:52:35 ---Ad BaF400: Vy máte pocit, že česká společnost je tradičně antisemitská?? Odpusťte, ale já mám naprosto opačný názor. Je pravda, že jsem tam žil téměř výlučně v Praze. Ale ani z historie se mi nezdá Vaše tvrzení opodstatněné.
--- Ukončit citaci ---
Nejsem pražák, nýbrž moravák, žijící u Brna, nejsem historik, ale o historii se zajímám. Mám pocit že tento malý multikulturní státeček je zatížen pocit vlastní národnostní nedostatečnosti, tudíž je proti komukoliv, kdo není ,,náš" - je špatný.
To že se zde prakticky od středověku nevyskytovaly pogromy je myslím shoda šťastných náhod než ukázka mírumilovnosti obyvatel tohoto státu.
Anežka Hrůzová a to co se dělo kolem vyšetřování je jasným příkladem toho, co cítila prvorepubliková generace k židům.
To že ČSR pomohla Izraeli v šestidenní válce byla jenom cílená snaha SSSR o změnu na politické mapě. Doufám, že se se mnou v této kapitole nebude nikdo dohadovat o tom, že stateční Českoslovenští politici pomohli jenom tak - z pocitu potřeby pomoci bližním? :)
A dál? Plošná likvidace artefaktů židovské kultury na našem území, vykřikování o tom, kdo má jít do plynu - průžezem na sportovních stadionech stadionech v posledních 30-ti letech, neustálá fascinace fašistickou symbolikou....
Těch několik nadšenců starající se o po roce 1989 hřbitovy a pár z ruin obnovených synagog je jenom slabou náplastí na svědomí.
Opravdu si myslíte že je tato republika jiná než tradičně antisemitská? Možná že se zde židům žilo a žije - relativně - méně bolestně nežjinde v Evropě, bez větších projevů či pokusů o fyzického násilí z důvodů jejich národnosti. Možná proto, že počet židů žijících na tomto území je dnes tak nízký, že pravděpodobnost že potkát žida na ulici je asi stejná jako že potkáte kominíka s kominickou štětkou na rameni.
To ale nic nemění na mém přesvědčení o tom, že tato společnost je tradičně antisemitská.
P.S. za posledních 5 let jsem potkal kominíka 1x :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi