Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Liga proti antisemitismu
BaF400:
Promiňte mi nedostatek nedovtípnosti, ale nedomníváte se že LPA je jen jakýsi výkřk do tmy, který spíše slouží k ulehčení si svědomí o veřejné politické činnosti některých zúčastněných?
Rozhodně nechci zlehčovat žádnou snahu vedoucí k narovnání vztahů v tradičně antisemitské společnosti, jako je tato země. Ale po pravdě jsem se o její existenci dozvěděl náhodou a za celou dobu působnosti jsem o ní slyšel veřejně všeho všudy 2x. Pokud vezmu v potaz i tohle diskusní vlákno. A to je, myslím, málo na to, jaké ambice si vytyčila.
Vodník:
Ad BaF400: Vy máte pocit, že česká společnost je tradičně antisemitská?? Odpusťte, ale já mám naprosto opačný názor. Je pravda, že jsem tam žil téměř výlučně v Praze. Ale ani z historie se mi nezdá Vaše tvrzení opodstatněné.
Scooolie:
--- Citace: BaF400 kdy 4. Února 2009, 20:49:30 ---Promiňte mi nedostatek nedovtípnosti, ale nedomníváte se že LPA je jen jakýsi výkřk do tmy, který spíše slouží k ulehčení si svědomí o veřejné politické činnosti některých zúčastněných?
--- Ukončit citaci ---
Ne to si nemyslím. Přestože jsem k činnosti LPA často sarkastický, nemám pochybnosti o čistotě úmyslů zakladatelů. Popravdě tu poznámku o ulehčení si svědomí nechápu - má snad někdo z LPA na svědomí něco, co by si takto měl kompenzovat? :o
--- Citace: BaF400 kdy 4. Února 2009, 20:49:30 ---Rozhodně nechci zlehčovat žádnou snahu vedoucí k narovnání vztahů v tradičně antisemitské společnosti, jako je tato země. Ale po pravdě jsem se o její existenci dozvěděl náhodou a za celou dobu působnosti jsem o ní slyšel veřejně všeho všudy 2x. Pokud vezmu v potaz i tohle diskusní vlákno. A to je, myslím, málo na to, jaké ambice si vytyčila.
--- Ukončit citaci ---
Tato země rozhodně není antisemitská. Ani nyní ani tradičně. Pokud tedy bereme nějakých 100 let nazpět, tak mám pocit, že je na tom "nadprůměrně" dobře. Čím neříkám, že vše bylo nebo je ideální.
Ambice byly od počátku přehnaně velké. Nicméně hlavním důvodem je velká vytíženost té výkonné skupiny. A pak také absence antisemitismu - co má LPA pořád kritizovat, když v ČR je až na nepatrné výjimky vše v pořádku?
achab:
--- Citace: BaF400 kdy 4. Února 2009, 20:49:30 ---Promiňte mi nedostatek nedovtípnosti, ale nedomníváte se že LPA je jen jakýsi výkřk do tmy, který spíše slouží k ulehčení si svědomí o veřejné politické činnosti některých zúčastněných?
--- Ukončit citaci ---
Nu podle toho, co po LPA zůstává, co je vidět na veřejnosti a podle toho, jakou dikci používá na svých domácích stránkách, máte možná pravdu, ale stejně by asi bylo lepší, zeptat se přímo lidí z LPA. Bez jejich účasti nemá smysl se po nich vozit, a nenapadá mne, jak to zařídit, aby došlo k nějaké osobní konfrontaci - notabene, zda by to vůbec něco přineslo. Snad jen to poznání (ve všech příchutích toho slůvka) ...
Pozdravení
Vader:
--- Citace: achab kdy 4. Února 2009, 22:49:29 ---...máte možná pravdu, ale stejně by asi bylo lepší, zeptat se přímo lidí z LPA.
--- Ukončit citaci ---
Tak se ptejte treba me. Ovsem vzhledem k nazorove rozmanitosti stejne nebudu/nebudete nikdy moci rict : "Tak pravila LPA". Ale neco sem, neco tam, to se dozvedet muzete. Netajim se clenstvim v LPA.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi