Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Neonacista Stwora

<< < (25/31) > >>

Vader:
Vim, ze se vam to nebude libit, ale krestanstvi je monoteisticke asi jako hinduismus  ;)

Vodník:
Už jsem v této debatě podruhé, na rozličná témata, ale ještě jsem se nevyjádřil k tomu, o čem tato debata začala.

Nikdo nebude popírat protiisraelské zaměření V. Stwory. Do jaké míry je p. Stwora vysloveně protižidovský, to si netroufám posoudit, neboť ho neznám. Myslím si ale, že i to je nakonec jeho právem.

Zásadně ale musím oponovat názvu tohoto tématu. Jestli p. Stwora něco je, tak ne nacista nebo neonacista, ani kommunista, a to i přes některé jeho radikální postoje k některým menšinám a přes kontakt s Erikem Sedláčkem.

Můžeme s ním nesouhlasit (např. v jeho obhajobě kuřáků), ale nikdy jsem ještě na Zvědavci nebyl svědkem toho, že by p. Stwora podněcoval k nenávisti. Že dává slovo i popíračům holokaustu, to je v USA svobodným právem (já sám jsem rovněž proti trestání popíračů). Nikdy jsem nebyl svědkem toho, že by p. Stwora sám holokaust popíral (možná zpochybňoval?) nebo hájil nacisty, o kommunistech nemluvě.

Proto si myslím, že název tématu je zavádějící. Můžete p. Stworu nemít rádi - a nikdo se vám nebude divit - ale označovat ho za neonacistu prostě není pravdivé.

Vodník:

--- Citace: Vader kdy  7. Května 2008, 01:14:10 ---Vim, ze se vam to nebude libit, ale krestanstvi je monoteisticke asi jako hinduismus  ;)

--- Ukončit citaci ---
:D No budete se divit, ale hinduismus je v konečném sledu také monotheistický. Je ovšem pravda, že ten jeho Bůh vystupuje jako různí bohové, zatímco ten náš jako Jeden ve třech Osobách, což zdaleka není totéž. Ale určitá podobnost (i v tom nepochopení "zvenčí") tu rozhodně je.

Jicchak:
Co se týče hinduismu, trochu by to opravil, hunduismus zásadně monoteistický nyní, nicméně je pravdou že dle židovské tradice za původem východních náboženství stojí právě židovský monoteismus, když odeslal náš praotec Avrohom své syny, syny Ketury, na východ dal jim dary kterými byla nečistá jména, komentátoři uvádějí že praotec jim samozřejmě nepředal nečistá jména nýbrž Jména svatá která oni postupně zaměnili za nečistá, nicméně velké části původní filosofie zajisté zůstaly a ty jsou pozůstatkem svého prapůvodu tedy druhu židovství tak jak se avrohom domníval že budou schopni jej zachovat a zajisté z jeho myšlenky něco zůstalo. Nicméně skutečnost je smutná že na východě dominuje právě modlářství, přesto bych připomenul že Chofec Chajim když se dozvěděl o úmrtí lidí na dálném východě při přírodní katastrofě tak plakal.

Jicchak:
Nyní k jádru debaty, kterou nesleduji od začátku tedy k článku o Ne základnám. Já osobně jsem zastáncem radaru. K článku se domnívám že by se s ním mohli ztotožnit i odpůrci a to alespoň v tom bodě kdy obviňuje vedoucí představitele z kontaktů na teroristy a režimy jako Irán jejímž je pátým koněm. Představitelé Ne základnám nemají přednášky v USA s organizacemi protestujícími priti plýtvání rozpočtem či podobně nýbrž s militantními organizacemi jako muslimské bratrstvo majícími na svých rukou krev a takového hlasu by se mělo hnuití proti základnám zbavit a vyloučit je ze svého středu, organizovat se v naprostém odloučení od této organizace.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi