Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Neonacista Stwora
Scooolie:
--- Citace: Jicchak kdy 6. Května 2008, 22:37:13 ---Dovoluji si odkázat na svůj článek o Iránské vládě, v jejím programu skutečně sebevražda perského národa je.
https://eretz.cz/content/view/1973/43/
Článek se nachází též na webu paní Tydlitátové a též na mém webu mogen.
--- Ukončit citaci ---
Souhlasím. Podle šiítského islámu je nejvytouženějším cílem příchod 12. imáma a pokud tomu může napomoci třeba vyvolání války (což podle některých výkladů může), pak to není problém. Nezapomínejme, že islám (stejně jako třeba křesťanství) klade důraz na to, že život na tomto světě je jen jakýsi vstupní test do života věčného...
Vodník:
Nikdo nepochybuje o tom, že Ahmadínežád je magor a že likvidace židovského státu je jeho snem. Od posílání raket Hizballáhu k rozpoutání atomové sebevraždy je ale ještě hodně daleko. Přiznám se, že démonisaci standardních mediálních strašáků (Ahmadínežád, Lukašenko, Putin) považuji za nedůvěryhodnou i přes zjevnou odpudivost jmenovaných a v dlouhodobém horisontu za kontraproduktivní.
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 6. Května 2008, 22:45:10 ---Nikdo nepochybuje o tom, že Ahmadínežád je magor a že likvidace židovského státu je jeho snem. Od posílání raket Hizballáhu k rozpoutání atomové sebevraždy je ale ještě hodně daleko. Přiznám se, že démonisaci standardních mediálních strašáků (Ahmadínežád, Lukašenko, Putin) považuji za nedůvěryhodnou i přes zjevnou odpudivost jmenovaných a v dlouhodobém horisontu za kontraproduktivní.
--- Ukončit citaci ---
Nejde o démonizaci za každou cenu. Spíš jde o to, že on je hluboce věřící. Stejně jako radikální husité věřili, že konec světa je za humny a že příchod Mesiáše mohou dokonce uspíšit, je otázka, zda témuž nevěří Ahmadinežád. A ten článek r. Seiferta stojí za přečtení.
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 6. Května 2008, 22:36:54 ---..."vývoz revoluce" všude, kam to jde...Bosna...
--- Ukončit citaci ---
Nepletete se? Pokud vím, v Bosně nebojovali žádní šíité, ale lidé z okruhu, označovaného později jako Al Kajda - a to pod americkou záštitou, takže bych se o tom raději nešířil! ;)
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 6. Května 2008, 22:47:46 ---Nejde o démonizaci za každou cenu. Spíš jde o to, že on je hluboce věřící. Stejně jako radikální husité věřili, že konec světa je za humny a že příchod Mesiáše mohou dokonce uspíšit, je otázka, zda témuž nevěří Ahmadinežád. A ten článek r. Seiferta stojí za přečtení.
--- Ukončit citaci ---
Článek jsem četl, neříkám, že mnohé z toho není pravda, přičemž bych asi zmínil i tu "maličkost", že Írán přešel z dolaru na euro ;)... Je mi jasné, že se zde neshodneme, já jsem přesvědčen, že výhledově Írán pro Evropu ani pro Israel žádné nukleární nebezpečí nepředstavuje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi