Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Izrael č.2 Birobidžan

<< < (4/18) > >>

Yan:

--- Citace: Tamar kdy 27. Prosince 2012, 00:08:10 ---?? co že jsi to našel na mapě?

--- Ukončit citaci ---
Židovskou AO. To mě zaujalo, vůbec jsem netušil že něco takovýho existuje. To že je Birobidžan jejím hlavním městem jsem následně vyčet z mapy, ale to byl detail. Samozřejmě jsme se o tom neučili, to nebylo (i na tý mapě) nic důležitýho, ale bylo to tam... ono prohlížet mapy mě bavilo, takže o Židovské AO vím cca od 7.třídy.

Tamar:
jo aha.. mě spletl ten rod (před tím jsme mluvili o městě)

každopádně v atlase z roku 1995 je drobným písmem; jestli se to dá najít i v tom starším vydání, co jsem měla ve škole já, těžko říct.. každopádně mě by to tehdy nezaujalo, protože jsem o židovství v té době neměla ani páru..

v té době jsem si prohlížela spíš opuštěné ostrovy v Tichém oceánu..

bibin:
Kurilské ostrovy, Tamar? Svatý napsal, že je to nejlepší půda. No, lepší než na Sachalinu, na Čukotce, v Jakutsku, ale horší než na Krymu, kde to mělo být původně. Jenže Krym, přátelé, to pořád páchne genocidou, nebo individuálními pokusy o ní. Ž-AO by byla v poho, kdyby jí občas pomohli souvěrci ze světa (třeba USA). Rozpočet autonomie není veliký, a chtělo by to nějakou práci pro usedlíky, stavby skleníků na dosažení části  potravinové soběstačnosti atd.

Tamar:

--- Citace: bibin kdy 27. Prosince 2012, 22:24:12 ---Kurilské ostrovy, Tamar?
--- Ukončit citaci ---

(kdepak .. to spíš Velikonoční ostrov.. nebo Francouzská polynésie)

žádná AO nemůže být v poho, i kdyby měla sebelepší půdu.. pořád to bude galut..

bibin:
pokud to chápeš jako exil, tak jistě, exil to je. Je to ISRAEL v bodě 0. Jenže svět potřebuje refugia, útočiště, pro židy, když to jedno je ohrožené.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi