Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Izrael č.2 Birobidžan

<< < (3/18) > >>

Tamar:
no kapry řešíme taky.. totiž.. děláme si zálusk na ty co v kádích zbydou a budou k mání za levný peníz.. kapr je mňam, ale na TV se už dlouho nedívám

já jsem taky jednoduchý člověk
-32 je okouzlující představa,  ale .. pořád je to jenom galut..  ::)

santos:
Presne ako napísal Bibin, Rusi vyčlenili pre Židovskú autonónmnu oblasť najužnejšiu časť na ďalekom východe, pri Čínskej hranici  kde je z daných možností a daných okolností najlepšie počasie a nie na pobreží Severného Ľadového oceánu,  Čiže dali tú najlepšiu časť územia na ďalekom východe pre tento účel.
A aj vhľadom k tomu že židia veľmi o tento dar nestáli? či nestoja? alebo si ho nevážia? a masovo odchádzajú či už do Izraela alebo do EU či USA autonómia pre toto územie stále zostáva a podľa všetkého asi aj zostane aj keď samotní židia o tento dar nemajú veľký záujem.
Ale nemyslím si že by židia boli oproti ostatným rusom v ZSSR alebo aj teraz v Rusku viacej diskriminovaný ako ostaní Rusi.
Prázdne obchody za socializmu boli síce v Birobidžane ale tak isto boli  aj Chabarovsku aj vo Vladivostoku či inde.
Takže židia oproti Rusom neboli a nie sú  diskriminovanejší.

Tamar:

--- Citace: santos kdy 25. Prosince 2012, 16:44:57 ---[size=78%]Takže židia oproti Rusom neboli a nie sú  diskriminovanejší.[/size]

--- Ukončit citaci ---

to si děláte srandu? ..  :(

Yan:

--- Citace: Tamar kdy 23. Prosince 2012, 20:06:49 ---...já si myslím, že třeba úplně blbá nejsu, ale o tom Birobidžanu jsem nevěděla....
--- Ukončit citaci ---
Hmmm... zeměpis asi nebyl tvým oblíbeným předmětem řekl bych. Mě to na ZŠ dost překvapilo když jsem jí našel na mapě 8)

Tamar:

--- Citace: Yan kdy 26. Prosince 2012, 22:24:17 --- Mě to na ZŠ dost překvapilo když jsem jí našel na mapě 8)

--- Ukončit citaci ---

?? co že jsi to našel na mapě?

Zeměpis BYL mým oblíbeným předmětem a ještě víc než zeměpis jako takový, tak právě prohlížení mapy.. Nicméně najít ve školním atlase z té doby Birobidžan, aniž by o něm člověk dopředu něco věděl, je dost nepravděpodobné.. V novém školním atlase (v tom, který používaly moje děti), je na jediné mapě. Kdoví, jestli v tom, co jsem měla ve škole já něco takového vůbec bylo.. My jsem se o něm tedy rozhodně neučili..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi