Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Izrael č.2 Birobidžan

<< < (18/18)

šavel:
Já doufám, že můj příspěvek nebude shledán zbytečným...já bych se rád vrátil k původnímu tématu, totiž k té autonomní oblasti. V r. 2000 jsem pobýval v Chabarovsku a místní chabad mi zajistil návštěvu birobidžanu a místního průvodce, takže jsem se tam vypravil.
Především - ti židé, kteří tam zůstali vzpomínají na založení ao jako na flignu na židy od stalina. Není pravda, že je tam krásně - teď možnáj - ale bylo to bažinaté území, plné hmyzu a komárů - a ti jsou na dálném východě fakt drsní.
Nu a vypráví se tam tam vtip: kolik bylo obyvatel birobidžanu? 150 000. Kolik židů emigrovalo do Izraele? 300 000.
Haha, že...A když jsme u těch vtipů - od jednoho birobidžanského spisovatele jsem dostal sbírku naprosto úžasných židovských vtipů z ruska "Ej čuvak", opravdu originálních a fakt vtipných - ale ze sovětského prostředí.
"Avram dělá špiona a bydlí v třetím patře a heslo na něj je "Zděs pasilajut na zapad?" Nu a kdosi ho hledá a splete si patro, kde zaťuká a říká "parol" Zděs pasilajut na zapad? A dostane se mu odpovědi: Nět, zděs pasilajut na chuj a špion avram živjot etažu vyšše."
Tož tak birobidžan. Ale když svítí sluníčko, je tam hezky...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi