Všeobecná kategorie > Místopis Izraele

Cestovani v Izraeli-dotaz

<< < (4/6) > >>

Pepino65:
Děkuji Samueli. Pepino

Scooolie:
S USD je to sice pravda, ale měnil bych na ně koruny až opravdu těsně před odjezdem. Kurs dolaru vůči koruně i šekelu klesá takřka denně... Takže buď kartu nebo eura. Ty smění v Izraeli bez problémů a po návratu domů se stejně tak bez problémů utratí u nás takřka v každém hypermarketu.

Elazar:
Platte kartou, kde to jen jde, je to vyhodnejsi (a ujistete se u banky, ze opravdu nebudete plait x poplatku navic :) ).

USD nepouzivejte, nebude to ted vyhodne.

Koruny za sekely jako hotovost muzete vymenit na letisti v hale, kde se vyzvedavaji zavazadla. Je tam velka smenarna, ktera bere uplne vsechno, neprehlidnete ji.

zoom:
šekely lye koupit ve směnárnách na Můstku a v KAprově ulici v PRaze. Kurs v ČR je lepší než v Izraeli. V Izraeli leye take bez problémů vyměnit koruny a to v kurzu 1:5. V Čechách je to kolem 1: 4,7.

myroch:
Je fakt ze nabidka dobrejch poznavacich zajezdu do jisraele v CR proste chybi. Jediny co sem nasel bylo s bydlenim v betlemu coz je naprd uz jen proto, ze je to spis putovani ve stopach jeshui z nazarethu. Takze zbejva jen vypravit se tam na vlastni pest. Ja bydlel v Tel Avivu coz taky neni spatny z hlediska kazdodenniho koupani v mori, ctvrtecnim koncertum ve meste a dostupnosti zbytku jisroele. Doporucuju par sekelu nechat na priste, dolu vyhledove nepudou, a hodej se pro dopravu z letiste (kde je silenej kurz).
Fotky jsou k nalezeni na https://picasaweb.google.com/mYr0Ch/0706Israel ale jelikoz to byl jen business trip, tak to neni tak zajimavy jak fota klasickych cestovatelu.
Dobry cestopisy se daji najit na lonelyplanet a vyborne jsem se pobavil u knihy Martina Wagnera Izrael - jak se neztratit.
Jinak izraelci jsou hodne ochotni, ti se kterymi jsem se potkal byli i dost mili. V ulicich Tel Avivu jsem se cejtil naprosto bezpecne, neni vyjimkou potkat samotne zeny v ulicich ve 2 v noci. Jerushalajim si setrim na jaro ;)
Na letisti je potreba se pripravit na spoustu otazek. To je snad vse ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi