Všeobecná kategorie > Náměty ohledně podoby tohoto fóra
Zakázané území - kdo a co dostalo na Foru zákaz
zoom:
Bohuzel jsem tu vcera vecer nebyla, tak jsem se nemohla zapojit, ale domnivam se, ze vylouceni z diskuze neni zrovna zdrave reseni. Ziskala jsem dojem, ze ten cesky reformni karaita ma nejaky problem sam se sebou a trochu si ho tady hoji. Pak by mu ovsem z hlediska krestanske lasky i zidovskeho rachamim mela byt dana moznost se tak trochu sam se sebou vyrovnat. Takhle jste mu dali jen prilezitost se stat jeste zatvrzelejsim - a pak je mozne se s nim domluvit, ze nebude vulgarni a utocny. Takze scoolie projev trochu te lasky k bliznimu ::) :'(
Scooolie:
--- Citace: zoom kdy 12. Června 2007, 11:53:24 ---Bohuzel jsem tu vcera vecer nebyla, tak jsem se nemohla zapojit, ale domnivam se, ze vylouceni z diskuze neni zrovna zdrave reseni. Ziskala jsem dojem, ze ten cesky reformni karaita ma nejaky problem sam se sebou a trochu si ho tady hoji. Pak by mu ovsem z hlediska krestanske lasky i zidovskeho rachamim mela byt dana moznost se tak trochu sam se sebou vyrovnat. Takhle jste mu dali jen prilezitost se stat jeste zatvrzelejsim - a pak je mozne se s nim domluvit, ze nebude vulgarni a utocny. Takze scoolie projev trochu te lasky k bliznimu ::) :'(
--- Ukončit citaci ---
Nejde o moji lásku či nelásku. Popravdě - mě karaitovy nevybíravé útoky na rabínský judaismus neurážejí. Přestože mi přijdou útočné, mě opravdu urazit nemohou, protože mojí víry se netýkají. Já jsem v tom sporu jen vnější pozorovatel - je to asi jako když žid sleduje jak protestant nadává na katolíky...
Nicméně jsou zde lidé, kterých si vážím, kterým to vadilo. Vader proto jako správce 2x vyzval karaitu ke změně chování a žádná odezva. Znechucení některých přítomných trvalo a protože cesta nápravy po dobrém nefungovala, musel přijít zákaz.
Určité nesrovnalosti dříve byli i s jinými debatujícími, vždy jsme to ale vyřešili domluvou, většinou vše skončilo nakonec ve velmi přátelském duchu. U karaity to - bohužel - nefungovalo. Což je ale jeho problém.
Jinak k oblíbenému argumentu - křesťan vyhazuje Židy (Nillbert) nebo projevení křesťanské lásky (Zoom) zbývá říci jen to, že vyhazuji já, protože mám k tomu jediný pravomoc. Kdyby ji měl třeba Vader, jsem si jistý, že by karaita letěl taky. Nicméně si nestěžuji, někdo tu světskou spravedlnost dělat musí :D
zoom:
Ano ano, my vime, ze inkvizice take nepopravovala, pouze predala te svetske moci, jen mam strach z dogmatizmu - v zidovstvi je diskuze dulezita, protoze jejim prostrednictvim si spoustu veci muzeme objasnit. No kdyz to panove vidi jinak, prosim. Mozna, ze mi pak nekdy v jistem momente vykazi take prostor, protoze jako zena nemam co mluvit muzum do jejich vazne diskuze anebo je rozptylovat babskymi plky ;D . Dodrzovani micvot totiz neopravnuje k soudum - soudit mohou pouze soudci a ti zase na internet nepujdou, protoze to s temi micvot mysli velmi vazne a nechteji v roztrzitosti kliknout nekam vedle treba ;) , coz se jak znamo muze stat. Tak radeji necham psani, abych nebyla vykazana jeste dnes :o
Scooolie:
Tak tak, karaita byl předán židy křesťanovi k výkonu spravedlnosti ;)
Nicméně proti diskusi já nic nemám. Šlo jen o to, že tam byly výpady, které mě přišly zbytečně ostré a dalším urážlivé. Říkal jsem to opakovaně, ale v citlivých tématech je třeba vždy určitá výrazová zdrženlivost všech stran - bavit se věcně, bez zbytečných emotivních útoků a bez zdůrazňování (skutečných či údajných) chyb protistrany v každé druhé větě...
Che che che ;D To, že žena nemá mužům mluvit do vážné diskuse, to je nějaké židovské pravidlo? ;D Jak správně v každém druhém příspěvku zdůrazňuje Nillbert, tady chudáky Židy posuzuje nějaký křesťan - a já tohle pravidlo neuznávám :) Zatracení křesťani ;D ;D
zoom:
Protože se vždy dá najít na všechno nějaký výklad podle potřeby, tak by se skutečně celkem snadno dalo najít, že se žena namá co míchat do diskuzí mužů. Viz např. Pirkej avot a tak vůbec by se ledascos dalo najít, kdyby bylo potřeba. To je přece všeobecně známé, že se vždy dá něco najít, když je to potřeba. A já občas řeknu něco co se může třeba někoho dotknout ... no pozor si dávat nebudu a uvidim kam forum bude smerovat. ???
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi