Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CENZURA

<< < (10/12) > >>

karaitecz:

--- Citace: Scooolie kdy  7. Června 2007, 12:09:16 ---
--- Citace: karaitecz kdy  7. Června 2007, 11:57:52 ---Ale to se nedeje ani na akademicke pude, dokonce bylo zabraneno aby byla napsana diplomova prace ktera by kritizovala Talmud z nerabanistickeho zidovskeho pohledu!

--- Ukončit citaci ---

To mě zajímá. Na jaké škole a fakultě ta práce měla být psána? Kdo a jak tomu bránil a zabránil?

--- Ukončit citaci ---

Premejslim jak ti tuto informaci podat a zaroven neposkodit cloveka kterej chtel praci psat! Predpokladam totiz, ze by se lide kteri tak ucinili by se mohli vyskytovat na tomto Foru. Mozna ti napovi ze jeden z nich je prihlasen i na virtualni jeshive.

Karels:

--- Citovat ---Ja bych typoval ze bude
--- Ukončit citaci ---

Tak nezlob se, (jsi Jigal?) ostatní židé ke karaitům musí mít blíž než k nám křesťanům...  :)

karaitecz:

--- Citace: Karels kdy  7. Června 2007, 12:12:09 ---Nemůžu v žádném případě nenávidět židy, když jsem se ráno modlil - any becedek echeze panejchá, esbea behakíc temunatechá - poslední verš žalmu 17 - a jestli mi k většímu porozumění biblických textů pomůže Talmud, nebo výklad rabiho Jicchaka, tim líp.

Znalost ???? nám pomůže "přežít" všechno, čím procházíme...

--- Ukončit citaci ---

TaNaCH nepotrebuje zadne vetsi komentare, neobsahuje zadne skryte vyznamy ci poselstvi. JHVH prece pozadoval aby z nej NIC nebylo ubrano, ale ani aby k nemu nebylo NIC pridano. Kdyby chtel aby TaNaCH obsahoval neco navic tak by to Moshemu nadiktoval, kdyby chtel aby jsme hledaly skryte viznamy tak by nam to prikazal. Kazdy by se mel pri studiu Tory ridit vlastnim textem, kontextem s jinymi castmy, nevytrhavat jednotliva slova a pasaze z kontextu, ridit se historickymi fakty, mel by vyuzivat lingvistiku, hebrejskou gramatiku, ..... a ne se spolehat na nazory Rabinu.
Nazory Rabinu nemuzou mit vetsi vahu nez jasny a srozumitelny text diktovany primo JHVH.

karaitecz:

--- Citace: Karels kdy  7. Června 2007, 12:19:54 ---
--- Citovat ---Ja bych typoval ze bude
--- Ukončit citaci ---

Tak nezlob se, (jsi Jigal?) ostatní židé ke karaitům musí mít blíž než k nám křesťanům...  :)

--- Ukončit citaci ---

Jo to jsem ja ;)

Karels:
Jasně, souhlasím, potom ale z hlediska pravdy také musím upozornit, že některé pasáže mně ukazují na Ježíše, jako na zaslíbeného Mesiáše....

S tou gramatikou souhlasím, já vlastně ani pořádně Talmudu nerozumím - protože nemám dostatečné jazykové vybavení - takže se můžu tak spolehnout akorát na vlastní text Tanachu a pokoušet se ho vyložit, jak se mi zdá nejlépe...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi