Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
CENZURA
karaitecz:
--- Citace: Karels kdy 7. Června 2007, 11:40:17 ---Já si nemyslím, že například takový Pirkej Avot byl příčinou utrpení karaitských židů...
--- Ukončit citaci ---
Stejne jako Mein Kampf primo nezabijel Askenaze!
Je to spis o lidech, ne vsichni naciste vrazdily Zidy, ne vsichni muslimove vrazdi Israelce, ne vsichni Rabbanite vrazdili Karaity, ne vsichni Farizejove vrazdili Saduceje a popirace Ustniho Zakona.
Vis o tom, ze se v Amide miliony rabanitu (mozna i ty) nekolikrat denne modli proti vyznavacum Tory, proti Karaitum, kteri jsou zde nazivani minim-heretici?!
karaitecz:
--- Citace: Karels kdy 7. Června 2007, 11:44:42 ---Ale je pravdou, že když jsme byli na návštěvě v olomoucké židovské obci, tak vás, karaity, tam srovnávali s hnutím - "Židé pro Ježíše." Tvé stránky jsem zveřejnil na svých, na Grano Salis, hodlal jsem tak učinit i tady na Eretz.cz - doufám, že to ostatním židům nebude vadit...
--- Ukončit citaci ---
Ja bych typoval ze bude ;D
Scooolie:
--- Citace: karaitecz kdy 7. Června 2007, 11:57:52 ---Ale to se nedeje ani na akademicke pude, dokonce bylo zabraneno aby byla napsana diplomova prace ktera by kritizovala Talmud z nerabanistickeho zidovskeho pohledu!
--- Ukončit citaci ---
To mě zajímá. Na jaké škole a fakultě ta práce měla být psána? Kdo a jak tomu bránil a zabránil?
Karels:
Nemůžu v žádném případě nenávidět židy, když jsem se ráno modlil - any becedek echeze panejchá, esbea behakíc temunatechá - poslední verš žalmu 17 - a jestli mi k většímu porozumění biblických textů pomůže Talmud, nebo výklad rabiho Jicchaka, tim líp.
Znalost ???? nám pomůže "přežít" všechno, čím procházíme...
karaitecz:
--- Citace: Karels kdy 7. Června 2007, 12:01:47 ---Já Talmud beru jako kolektivní paměť židovského národa - mám k němu přece jenom nějaký vztah (ač jsem křesťan). Pokud by to chtěl někdo kriticky rozebrat - tak to by musel být naprostý genius, protože je to obsáhlá knihovna, navíc ať chceš, nebo ne, to čtení tě ovlivní - i když s jeho obsahem nesouhlasíš.
--- Ukončit citaci ---
Podle me je to historicky dokument, ktery vypovida o dobe kdy byl psan.
Talmud me take ovlivnil, cim vic jsem ho "studoval", tim vic jsem zjistoval ze je v rozporu s Torou a ze to neni nic pro me a diky Talmudu se ze me stal zaryty ANTITALMUDISTA.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi