Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie
GADNA
Samuel:
Souhlasím se Scoooliem, že většina z toho, co je povinné a do čeho je člověk případně nucen, se lehce zprotiví. U sportu to samozřejmě platí stejně jako u čehokoli jiného.
Preference kolektivních sportů nebo individuálních závisí na inklinaci toho kterého k dané skupině. Já například vždy preferoval sporty individuální, ale to neznamená, že při těchto sportech nevzniká a neexistuje kolektiv. Jen prostě každý sportuje a závodí především za sebe.
To, jaké jsou většinou dnešní děti, je často obrázkem jejich rodičů. Pokud ti sportují a najdou si dost času na děti a k tomu je ke sportu nenásilně přivést, nebudou z nich asi nezdraví a obézní jedinci. Pokud je životním stylem rodičů, potulovat se o víkendu po nákupním centru a vrcholem kulinářského zážitku pak jídlo u McDonalda, není se co divit, že dítě je podobné.
Elazar:
Scooolie, vy posuzujete organizace, které mají za úkol obyčejného připravit na krizové situace prizmatem zahořklého traumatizovaného příslušníka třetího odboje na střední škole ;D ;D ;D
Chápu, že kavárenský povaleč nic z toho nepotřebuje. ale jsou lidé, kteří chodí dál, než do kavárny. Upřímně řečeno, nechtěl bych vás vidět v situaci, kdy byste se ocitnul v situaci, kdybyste vy nebo někdo vám blízký potřeboval pomoc a širok daleko žádná policie, záchranka, hasiči, telefon, mobil vybitý....Snad se při svém life-stylu do takové situace nedostanete ;)
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 4. Ledna 2010, 13:53:55 ---Vader: Mícháš hrušky a jablka. Srovnáváš Izrael, který je ve válečném stavu se 2 ze 4 sousedů a na nože třeba s rádoby jaderným Íránem, a Českou republiku.
--- Ukončit citaci ---
Kde ? Kde srovnavam IL a CR ? Ukaz a cituj. A uz to nehul >:D
--- Citace: Vader kdy 4. Ledna 2010, 13:41:15 ---PRO ODLEHCENIOtazka zni : kterou z nize zobrazenych, zarucene pacifistickych a kolektivismem opovrhujicich slecen preferuje 28 Vaderu z 10 ? ;D
--- Ukončit citaci ---
--- Citovat ---Dokázal bych ti najít pěkné baby na reklamních fotkách prakticky jakékoliv armády světa ::) Wehrmacht počínaje, syrskou armádou konče.
--- Ukončit citaci ---
Zrejme te prepadla indispozice a la Jedokaj. Ptal jsem se snad na tohle ?
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 4. Ledna 2010, 18:20:36 ---Závěr: Nejlepší způsob, jak mladým cokoliv znechutit, je učinit to povinným. Nejlepší způsob, jak je k něčemu přivést, je nechat to na nich, aby si sami zvolili, že to chtějí.
--- Ukončit citaci ---
Chces snad tvrdit, ze ve SVAZARMu to nechodilo prave takhle ? Ze byly deticky od ZS nuceny v ZO nasilne trenovat lukostrelbu ci pod pohruzkou smrti musely, chudatka mala, vstupovat do ZO zamerenych na radiotechniku ?
Nemam zrovna nejlpsi pamet, ale soudim, ze bych si zajiste pamatoval, kdyby me nekdo nutil v jedne ZO strilet, v druhe letat a ve treti se venovat jednocipum, k uzoufani skvelym (bez ironie) osmibitum a programovani.
Scooolie:
--- Citace: Zina kdy 4. Ledna 2010, 19:45:13 ---Pane Scooolie,co je špatného na míčových hrách? Píšete o fit-centrech,no je to jedno z mnoha ne zcela vhodných zařízení. Pro fyzickou kondici je vhodnější už plavecký bazén.Ale to je o něčem jiném.
Mne nutili do mnoha věcích,které se mne příčily.Sport,chcete-li kolektivní sport mě nedělal potíže.Leda,že bych byla líná.
Zakázat alkohol,proč né? na státní kasu nemyslíte?Zavést státní dozor nad zdravotním stavem obyvatelstva :) :) nevím co vám mám na takovou otázku říct.Jaký čas máte tedy dnes při 100m? ;)
--- Ukončit citaci ---
Špatného na nich není nic, pokud vám jejich hraní nevadí :) Mě osobně ale vadí být součástí stáda, muset se spoléhat na jiné.
Jinak co se týče fyzické kondice, jistě máte pravdu, že třeba bazén je ideální. Mě nicméně šlo hlavně o poukázání na to, že ne veškerá mládež má odpor k fyzickému cvičení.
Co se pak lenosti a fyzické práce týče, tak moje úcta k fyzické práci ani cvičení není nijak přemrštěná a pokud prostě někdo místo honění svalů se třeba věnuje učení jazyka, čtení zajímavé knížky nebo čehosi na webu nebo třeba malování, focení, atd. tak proč ne? Fyzická kondice před nějakými 60 lety mohla být u mládeže lepší, ale důvod hledejme i v tom, že prostě se více pracovalo fyzicky a méně hlavou...
Stovky neběhám. Když už tak relaxačně pár kilometrů. Ale nepřeháním to :D
--- Citace: Samuel kdy 4. Ledna 2010, 20:07:49 ---To, jaké jsou většinou dnešní děti, je často obrázkem jejich rodičů. Pokud ti sportují a najdou si dost času na děti a k tomu je ke sportu nenásilně přivést, nebudou z nich asi nezdraví a obézní jedinci. Pokud je životním stylem rodičů, potulovat se o víkendu po nákupním centru a vrcholem kulinářského zážitku pak jídlo u McDonalda, není se co divit, že dítě je podobné.
--- Ukončit citaci ---
Tak tak. Příklady táhnou. Ne příkazy.
--- Citace: Elazar kdy 4. Ledna 2010, 20:24:45 ---Chápu, že kavárenský povaleč nic z toho nepotřebuje. ale jsou lidé, kteří chodí dál, než do kavárny. Upřímně řečeno, nechtěl bych vás vidět v situaci, kdy byste se ocitnul v situaci, kdybyste vy nebo někdo vám blízký potřeboval pomoc a širok daleko žádná policie, záchranka, hasiči, telefon, mobil vybitý....Snad se při svém life-stylu do takové situace nedostanete ;)
--- Ukončit citaci ---
;D Správně jste to pochopil! Pravděpodobnost, že se dostanu do takové situace je menší, než že za mého života přijde Mesiáš. Takže se raději s dovolením připravuji na tu druhou alternativu - a vyhýbám se situacím, kdy by byť teoreticky hrozila ta první. Život je příliš krátký a času tak málo, než abych s ním plýtval na učení se věcem, které nebudu nikdy potřebovat....
--- Citace: Vader kdy 4. Ledna 2010, 20:25:00 ---
--- Citace: Scooolie kdy 4. Ledna 2010, 13:53:55 ---Vader: Mícháš hrušky a jablka. Srovnáváš Izrael, který je ve válečném stavu se 2 ze 4 sousedů a na nože třeba s rádoby jaderným Íránem, a Českou republiku.
--- Ukončit citaci ---
Kde ? Kde srovnavam IL a CR ? Ukaz a cituj. A uz to nehul >:D
--- Citace: Vader kdy 4. Ledna 2010, 13:41:15 ---PRO ODLEHCENIOtazka zni : kterou z nize zobrazenych, zarucene pacifistickych a kolektivismem opovrhujicich slecen preferuje 28 Vaderu z 10 ? ;D
--- Ukončit citaci ---
--- Citovat ---Dokázal bych ti najít pěkné baby na reklamních fotkách prakticky jakékoliv armády světa ::) Wehrmacht počínaje, syrskou armádou konče.
--- Ukončit citaci ---
Zrejme te prepadla indispozice a la Jedokaj. Ptal jsem se snad na tohle ?
--- Ukončit citaci ---
Bavili jsme se postoji ke Svazarmu, HJ a vůbec polovojenským mládežnickým ozbrojeným složkám a ty jsi hodil do debaty obrázek nějaký nakašírovaných izraelských dorostenek v uniformě s komentářem o pacifismu. Čímž jaksi jsi do toho udělal přirovnání a vtáhl do debaty Izrael.
Na co ses ptal je mi ganz egal ;D a chovej se zdvořile soudruhu!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi