Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

GADNA

<< < (6/17) > >>

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy  4. Ledna 2010, 12:48:19 ---Vader: No však to absolventi HJ uměli také. Hitlerjugend stejně jako Svazarm byla polovojenská organizace určená k brannému výcviku mládeže. Což koneckonců jasně plyne z názvu - Svaz pro spolupráci s armádou. Nutno dodat, že s armádou vedenou zločineckým komunistickým režimem.

--- Ukončit citaci ---

Ty jsi fakt neuveritelny prirodni ukaz. Uniformu jsem mel na sobe jen kdyz jsem delal u ochranky. Ona totiz uniforma za kniplem nebo v pocitacove ZO vypada tak nejak divne, kdyz jsi civil. No, a ze jsi pro republiku prinosem v obrane te velmi slechti, cannon footeri se hodi vzdycky. V nasi vzkvetajici a prosperujici kapitalisticke demokracii mame ve vyzbroji celych 30 tanku ! Jak skvele ! Ubranime se i hordam ozbrojenym cepicemi a smrtelne nebezpecnymi praky, huraaa ! Ze 7. nejvetsi tankove armady az k tomuto stavu, bravo, tomu rikam uspech  >:(
Aneb, jak pravi klasik, "Nejvetsim nebezpecim pro mir jsou pacifisti" (a srabi, dodavam ja).
Antikolektivnost tebe i tvych potomku schvaluju. Taky nemam rad, kdyz je kolem me vic jak nula lidi. Budou z nich dobri sniperi (pokud snesou v pripade potreby kolegu s telemetrem a anemometrem).  

Vader:

--- Citace: lechem kdy  4. Ledna 2010, 13:03:21 ---Zdravím,
rád se přidám k Vaderovi. Zřejmě asi záleželo na konkrétní organizaci. Svazarm v K. Varech na letišti byl fajn. Naučil jsem se skákat s padákem, také jsem létal na Blaníku, naučil se opravovat motorku a v 16-ti letech jsme si udělali řidičáky na auto - já byl spíš na ty motory.
O politice nepadlo NIKDY ani slovo, nějaká branná výchova neexistovala (jen igeliťáky na ZDŠ) a na tom letišti to byl vždy jen slepenec individualit, než kolektivismus. Nejhorší bylo naplánovat a sehnat dohromady lidi při úklidu vzletové dráhy.
Lechem

--- Ukončit citaci ---

My jsme to uklizeli a brigadnicili uz kvuli sobe. Od katapultu (neprijemne, ale levnejsi nez roztah) pres celou plochu az po hangary a drobnejsi opravy nasich vzducholodi Orlik a Blanik  :D Nepovazovali jsme za dobrou vidinu crash hned pri startu nebo rozpadu celeho vzducholetu pri delsich letech s prudsi termikou, nebo pri nacviku zrcadloveho letu  8)

Scooolie:
Vader: Pleteš dohromady 2 věci - moji kritiku HJ/Svazarmu a můj výrok proti uniformovaným složkám. Samozřejmě, že většina "svazarmovců" nebyla při práci v rovnošatech. To až pak, když jako zkušené kádry narukovali do ČSLA.

Bránit se proti komu a čím? Příští válka nebude vedena v ČR, ale někde na hranici EU nebo na Urale. A nějací vojáčci s pistolkama tam budou skutečně nanejvýš jako kanonfuter. Kdyby Armáda ČR neměla jediný tank, nic by se nestalo. Proti komu ty slavné tanky chceš mít, když jsme obklopeni spojenci? Příští války se povedou na hranicích Turecka a Íránu, v Tunisku, Alžírsku, Egyptě, na Urale...

Scooolie:

--- Citace: lechem kdy  4. Ledna 2010, 13:03:21 ---Zdravím,

rád se přidám k Vaderovi. Zřejmě asi záleželo na konkrétní organizaci. Svazarm v K. Varech na letišti byl fajn. Naučil jsem se skákat s padákem, také jsem létal na Blaníku, naučil se opravovat motorku a v 16-ti letech jsme si udělali řidičáky na auto - já byl spíš na ty motory.
O politice nepadlo NIKDY ani slovo, nějaká branná výchova neexistovala (jen igeliťáky na ZDŠ) a na tom letišti to byl vždy jen slepenec individualit, než kolektivismus. Nejhorší bylo naplánovat a sehnat dohromady lidi při úklidu vzletové dráhy.

Lechem

--- Ukončit citaci ---

Tak on i HJ měl zajímavou činnost ne? Procházky přírodou, cvičení, stanování. Někde možná došlo i na ty kluzáky. Prostě to byl Svaz pro spolupráci s (bolševickou) armádou.

Vader:
Lechem potvrdil mou zkusenost - o politice nepadlo nikdy ani slovo. Byli jsme (podle ZO) parta ozbrojencu, kecajicich o munici a slecnach, parta pilotu, kecajicich o tom, jak nemame radi zatacku po kridle nad prehradou a o slecnach, pripadne parta pocitacovych freaku, kecajicich (tehdy) o tom, jestli se "nova" platforma jmenem PC od IBM nekdy ujme a o slecnach.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi