Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

GADNA

<< < (5/17) > >>

Vader:
Scooolie bude opet bezduvodne zurit, ale od toho tu byl pred plysovym prevratem SVAZARM. Ve SVAZARMu jsem zavodne strilel, letal na kluzacich, a mel jsem moznost hromady jinych aktivit, vcetne branneho predvycviku a pozdeji rozsireneho vycviku (ironii osudu jsem vsak vyfasoval u odvodu modrou. Otce-tankistu z toho malem trefil slak).
Kdyby chtel snad nekdo namitat, ze jsme byli (jak jsem kdesi zaslechl) "kolaboranti s komunistickou armadou", muze mi polibit zadni tvar. Kdo z vas nikdy nepouzil slavny T602 nebo produkty dnesni firmy Software602 ? Vite, co znamena to cislo 602 ? To bylo ID zakladni organizace SVAZARMu (to pismeno T znamenalo "textovy editor, textak"). Nase strelecka a sniperska vrazedna ZO mela cislo o jedna vyssi, byli jsme 603. A protoze jsme byli pod patronatem Zbrojovky Brno (tehdy se tomu nerikalo sponzor), meli jsme hromady zbrani, munice i vybaveni na spickove urovni. Nas trener byl 6nasobny mistr sveta v ruznych kategoriich, od discipliny "libovolna pistole" po "rychlopalbu". Letani v jine ZO a pocitacova ZO byly take skvele zkusenosti, a byly k nezaplaceni.

Scooolie:
Vader: Jasně. V Německu měli zase Hitlerjugend. A tam se taky děcka učila mnoho užitečných věcí. Střílet, uzlovat, táborničit, být vlastenci.

Tomsik: Pletete si dobu. Dnes je naopak jakékoliv vlastenectví systematicky potíráno. Říká se mu hanlivě "nacionalismus". Propagováno je světoobčanství, panevropanství. Bráněním vlasti netuším, co přesně myslíte - suverénní Česká republika už neexistuje, takže myslíte výchovu české mládeže k tomu, aby byla připravena bránit Rumunsko, Kypr, Irsko či jinou součást Festung Europe?

Vader:
No jiste, voni aby nebyli proti cemukoliv, co reknu. Hloupy rochte, rozebiral jsem moznost ku vycviku dobrovolniku. O vlastenectvi nedpadlo ani slovo, a jestli, ti vadi, ze SVAZARM byla tak jako tak vynikajici vec bez ohedu na kadrovy profil rodicu ci sebe, tak se tim uzirej sam. Ja aspon umim vzit do ruky veci od pistole pres granat nebo sniperku az po knipl. Co umis ty ? Nebo se drzis skvele tradice kapitulovat dej se co dej ?

Scooolie:
Vader: No však to absolventi HJ uměli také. Hitlerjugend stejně jako Svazarm byla polovojenská organizace určená k brannému výcviku mládeže. Což koneckonců jasně plyne z názvu - Svaz pro spolupráci s armádou. Nutno dodat, že s armádou vedenou zločineckým komunistickým režimem.

Nejsem ani nějaký "vymahač", nájemný vrah ani jiný lump, abych musel umět zacházet s granáty nebo odstřelovačskou puškou. V normální demokratické zemi existují normální silové složky - profesionální policie a (zpravidla také profesionální) armáda. Neumím zacházet s granáty, stejně jako neumím třeba vykrádat auta nebo zabíjet holýma rukama. Nepotřebuji to.

A jen dodatek - moje děti NIKDY nebudou členy žádné uniformované polovojenské organizace. Včetně skautu. Kolektivismus je pro ovce.

lechem:
Zdravím,

rád se přidám k Vaderovi. Zřejmě asi záleželo na konkrétní organizaci. Svazarm v K. Varech na letišti byl fajn. Naučil jsem se skákat s padákem, také jsem létal na Blaníku, naučil se opravovat motorku a v 16-ti letech jsme si udělali řidičáky na auto - já byl spíš na ty motory.
O politice nepadlo NIKDY ani slovo, nějaká branná výchova neexistovala (jen igeliťáky na ZDŠ) a na tom letišti to byl vždy jen slepenec individualit, než kolektivismus. Nejhorší bylo naplánovat a sehnat dohromady lidi při úklidu vzletové dráhy.

Lechem

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi