Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

minarety ve Švýcarsku

<< < (3/23) > >>

martindeporres:
scooolie: ani do té Francie nemusíte chodit. Vzpomeňte na naše  husity.  Trumfli jsme Francii ve vypalování kostelů a klášterů, zabíjení kněží  a prznění jeptišek o 370 let.  A taky ti husiti byli vzorem pro bolševiky a další chamraď.  I když jsem přesvědčený, že kdyby se Žižka mohl někdy mimo časovou osu mohl potkat s nějakým bolševikem, bolševik by nepřežil ani minutu.

janagab:
jsem úplně v šoku, na tomto serveru se píše, že evropští rabíni jsou proti švýcarskému zákazu výstavby minaretů mešit. Žeprý „Válka proti náboženské svobodě nemůže porazit islámský extremismus,“. Nechápu, co má společného výstavba minaretů s náboženskou svobodou. výstavba minaretů je přece jednoznačně signálem dobytého území, nebo se islám v zásadě změnil? ani bych neřekla. nechápu, proč se takto evropští rabíni zachovali. to, že katolíci jsou tradičně "pružní" mě nepřekvapuje, ale zrovna u těch rabínů bych čekala dipllomaticky pochvalnou reakci na rozum Švýcarů. přece sami mají zkušenost, jak těžké je pak dokazovat, že území, na kterém stojí mešita či minaret, nepatří muslimům - viz Jeruzalém. Tak o co jim jde?

gvodrazka:
To janagab: De-šokujte se. :)

Evropská konference je proti, protože zrovna tak by se někdy mohl odhlasovat zákaz synagog. Nicméně zákaz minaretů platí a Evropská konference ví, že svým protestem (jímž si určitě získá srdce umírněných moslemínů ;D), stav nezmění.

Osobně raději bych přijal v zemi třeba 5 minaretů, nežli jednu politickou islámskou partaj, kandidující do kantonálních voleb. Tak „einfach“ to ale zase není a právě rostoucí počet minaretů by byl ve vazbě na politickou emancipaci islamistů. Výsledek? Francouzské kantony, německé kantony, italské kantony, rétorománská část Graubündenu a … islámský kanton/kantony.  
;D
Vznikla by tak poměrně významná bezúročná konkurence švýcarskému úročnému bankovnímu systému. Pourquoi pas?  ;D
Já bych spíše požadoval reciprocitu: za každý minaret v Evropě, jednu synagogu v Maghrebu či misii/kostelíček/kapličku/pseudorenesanční katedráličku v Mecce…   ;D

Scooolie:

--- Citace: gvodrazka kdy  4. Prosince 2009, 06:56:29 ---Já bych spíše požadoval reciprocitu: za každý minaret v Evropě, jednu synagogu v Maghrebu či misii/kostelíček/kapličku/pseudorenesanční katedráličku v Mecce…   ;D

--- Ukončit citaci ---

Reciprocita. Moje milované slovo  ;)
Za každou prodejnu bravčového v Jeruzalémě, jedno košer řeznictví v Praze  ;D

achab:

--- Citace: janagab kdy  3. Prosince 2009, 17:50:47 ---jsem úplně v šoku, na tomto serveru se píše, že evropští rabíni jsou proti švýcarskému zákazu výstavby minaretů mešit. Žeprý „Válka proti náboženské svobodě nemůže porazit islámský extremismus,“. Nechápu, co má společného výstavba minaretů s náboženskou svobodou. výstavba minaretů je přece jednoznačně signálem dobytého území, nebo se islám v zásadě změnil? ani bych neřekla. nechápu, proč se takto evropští rabíni zachovali. to, že katolíci jsou tradičně "pružní" mě nepřekvapuje, ale zrovna u těch rabínů bych čekala dipllomaticky pochvalnou reakci na rozum Švýcarů. přece sami mají zkušenost, jak těžké je pak dokazovat, že území, na kterém stojí mešita či minaret, nepatří muslimům - viz Jeruzalém. Tak o co jim jde?

--- Ukončit citaci ---

1/ Už se moc těším, až bude česká většina v referedu rozhodovat o tom, kolik pečetí má mít moje amida.
2/ Tvrzení, že minaret = dobyté území, bych prosil nějak zdokladovat. Jinak je s dovolením militantní jak prase.
3/ A co když musimové dostanou rozum, a postaví si ještě větší počet svých "synagog" - akurát bez věžičky, aha ?
-acb-

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi