Judaismus > Obecná náboženská debata

Chrám a obnovení obětí

<< < (9/10) > >>

petahyah:

--- Citace: Elazar kdy  6. Srpna 2009, 23:03:35 ---
--- Citace: petahyah kdy  6. Srpna 2009, 20:35:04 ---
--- Citace: Elazar kdy  6. Srpna 2009, 18:36:29 ---A samozřejmě červená kráva, aby pak bylo vůbec možné s nějakou obětí začít.

--- Ukončit citaci ---

A kdo bude hledat jestli nemá dva černé chlupy?

--- Ukončit citaci ---

Ty, petachyah. Jsi jediný kdo hloupě kecá a plká, tak si hledej chlupy, když chceš stavět stánek setkávání.

--- Citace: petahyah kdy  6. Srpna 2009, 21:22:15 ---Zajímalo by mě kdo vymyslel pitomost o krávě bez nečervených chlupů  ;D  >:D  ;D

--- Ukončit citaci ---

Ten Samý, Jenž vymyslel to se stánkem a řekl Mošemu, aby do Tóry napsal "para aduma".

--- Ukončit citaci ---

Možná jste to nepochopil, ale z mého pohledu je hledání jednolivých nečervených chlupů úplná blbost.
V celé Bibli není ani slovo o hledání chlupů, a ani slovo o tom, že "para aduma" nesmí mít jednotlivé nečervenalé chlupy. Tóra a tedy Bůh kontrolu nenařizuje, Proroci nevarují před používáním červené jalovice s více než 2 černými chlupy a ani Spisy nás o kontrole chlupů neinformují.
Který z rabínů má pravdu o počtu chlupů, když se jejich názory zásadně liší?! Kdo z nich zdědil tu správnou informaci? Může mít 2, 4 nebo 40 černých chlupů, smí mít jeden bílý? Smí se nacházet na hlavě nebo ne? Smí být na ocase nebo ne?  ;D
Jak jsem již psal, zdá se, že je pro někoho důležitější hledat tísíce důvodů proč neobnovit oběti, než aby se oběti obnovily.  >:(

martindeporres:
Jestli jsem dobře pochopil, David nemohl vystavět Chrám, protože měl na rukách krev. Druhý Chrám byl zničen kvůli sinat chinam. Mám otázku. Nebrání celé stavbě i současná situace okolo Izraele a v Izraeli samotném?

Eva:

--- Citace: martindeporres kdy  7. Srpna 2009, 08:26:53 ---Jestli jsem dobře pochopil, David nemohl vystavět Chrám, protože měl na rukách krev. Druhý Chrám byl zničen kvůli sinat chinam. Mám otázku. Nebrání celé stavbě i současná situace okolo Izraele a v Izraeli samotném?

--- Ukončit citaci ---
moja osobna mienka sa zhoduje s Vasou. Je mozne ze situacia ktora je tu v Izraeli dnes neumozni vybudovat novy chram.

Elazar:

--- Citace: martindeporres kdy  7. Srpna 2009, 08:26:53 ---Jestli jsem dobře pochopil, David nemohl vystavět Chrám, protože měl na rukách krev. Druhý Chrám byl zničen kvůli sinat chinam. Mám otázku. Nebrání celé stavbě i současná situace okolo Izraele a v Izraeli samotném?

--- Ukončit citaci ---

Více méně to tak nějak bude. Můj osobní názor je, že pokud někdo má pocit, že by se to mělo změnit, ať jde a udělá to. Kecat z nočníku umí kde kdo. Samozřejmě, že stačí se jen trochu zamyslet a spočítat si, co všechno je nutné a i natvrdlému dojde, že dnes zkrátka ta vhodná situace není a Chrám vybudovat nejde. Ať už kvůli odporu ze strany lidí, nepříznivých okolností nebo něčeho mnohem většího.

petahyah:

--- Citace: Elazar kdy  7. Srpna 2009, 09:40:39 ---

--- Ukončit citaci ---

Více méně to tak nějak bude. Můj osobní názor je, že pokud někdo má pocit, že by se to mělo změnit, ať jde a udělá to. Kecat z nočníku umí kde kdo. Samozřejmě, že stačí se jen trochu zamyslet a spočítat si, co všechno je nutné a i natvrdlému dojde, že dnes zkrátka ta vhodná situace není a Chrám vybudovat nejde. Ať už kvůli odporu ze strany lidí, nepříznivých okolností nebo něčeho mnohem většího.

--- Ukončit citaci ---

I natvrdlému dojde, že jedinec jako já nemůže mít finance ani politickou moc něco změnit, když je určitá skupina zásadně proti vybudování! I malé dítě si dokáže dát dohromady, že by to byl konec moci této skupiny lidí.
Kecání z nočníku, je alespoň něco, je to vyjádření nesouhlasu, poukazování na osobní zájmy určité skupiny lidí. Lepší kecat z nočníku, než tupě mlčet a dělat že nic změnit nejde, protože to někdo tvrdí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi