Judaismus > Obecná náboženská debata
Chrám a obnovení obětí
petahyah:
Co by vlastně dělali rabíni (hlavně ti ne-Levité a ne-Koheni) po obnovení Chrámu a obětí, kdy by se stali jedinou autoritou ve věcech halachy kněží?
Co vlastně brání znovuvyrobení Stanu setkávání? ??? ;D
Vader:
Ja vam nevim, ale dovedete si predstavit prilet/prichod rekneme jen pul milionu lidi, kteri se budou kohanim vyptavat na kdeco vsechno ? Ja bych se o budoucnost rabinu nebal.
petahyah:
--- Citace: Vader kdy 2. Srpna 2009, 12:46:35 ---Ja vam nevim, ale dovedete si predstavit prilet/prichod rekneme jen pul milionu lidi, kteri se budou kohanim vyptavat na kdeco vsechno ? Ja bych se o budoucnost rabinu nebal.
--- Ukončit citaci ---
Předpokládám, že by koheni neřešili ptákoviny typu do boršče mi káply tři kapky mléka, je košér nebo ho mám prodat gójům nebo zda se může dítěti se zápalem plic mazat na hruď vepřové sádlo. Je ale pravda, že by byli dlouhodobě zaměstnáni revizí rabínských rozhodnití, která by buď museli potvrdit, nebo zrušit.
Možná mě někdo vytahá za virtuální pejzu, tak jako to dělal v chedéru starý Jákob Szinéssy, ale nemůžu přestat spekulovat, že hlavním důvodem neobnovení Chrámu a obětí, je obava ze ztráty prestižního a velmi často i výnosného zaměstnání určité skupiny lidí. ;D >:D ;D
petahyah:
--- Citace: Vader kdy 2. Srpna 2009, 12:46:35 ---Ja vam nevim, ale dovedete si predstavit prilet/prichod rekneme jen pul milionu lidi, kteri se budou kohanim vyptavat na kdeco vsechno ? Ja bych se o budoucnost rabinu nebal.
--- Ukončit citaci ---
Já jsem poslední kdo se o budoucnost rabínů bojí, otázkou je zda to nejsou právě oni kdo se bojí o svou budoucnost?! ;D >:D
Elazar:
Petahyah, zkrať to - napiš jak by to mělo být správně, stejně už názor máš, tak k čemu ty řečnické otázky ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi