Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

SEMICHA LE-RABBANUT - ordinace rabína a zrušení tohoto jmenování

<< < (8/13) > >>

martindeporres:

--- Citace: zoom kdy 28. Července 2009, 11:24:01 ---MartindeP. Vase teorie nevylucuje moji, moyna ye tam neco bzlo a cekalo se na tu vhodnou chvili ..., je to totiž nejpravdepodobnejsi. A také nelz vyloučit že Obama má už toho židovského štetlu v  bílém domě dost a nově vzniklá situace mu dává možnost ty židy poslat domů.

--- Ukončit citaci ---
Víte, dost souhlasím s tím, co napsal gvodrazka. Tak nějak mi nejde dohromady stařec, který může každou chvíli čekat předvolání k Nejvyššímu a podvodník. Pokud bych něco nelegálního v jeho situaci, věku a stavu dělal, musel bych to dělat s tím, že budu věřit, že je to věc, která mi bude před Nejvyšším připočtena k dobru. Ale to už jsem asi napsal moc. V mých očích jsou tihle rabíni ušlechtilí lidé, ne zločinci.

zoom:
Ten rabín může být ušlechtilý stařec který pro dobročnné účely přijal částku od pana X, který je asi méně ušlechtilý. Pro FBI je tím pádem spolupachatel.
Dále k Emanuelovi, počítám, že se klepe, aby se mu pod zadkem nepohlo křeslo, nezapoměňte, že má v Bílém domě také bratra, který se stará o zdravotnictví.
No a o G. Sorosovi, snad radeji ani nebudeme mluvit.
Je to smutné, a my všichni na tom svými hříchy máme podíl, protože tohle všechno se už racionálně vysvětlit skutečně nedá.
Mám-li se podívat na současnou situaci trochu divadelně, tak vyhnání z Gazy bylo jako čtená zkouška, vyhnání z Judee a Samaří bude asi generálka no a opravdové show .... Ale věřímě, že to Všemohoucí nedopustí.

Vader:
Ja jsem u toho nebyl, proto by bylo pokrytectvim nekoho a priori odsuzovat ci naopak glorifikovat. Az zacnou z monstrprocesu chodit informace, nejak si je vytridim a rozhodnu se, zda s cistym svedomim podporovat rabiny nebo Female Body Inspectors.
Nicmene tak jako se u nas rika, ze soudy nesoudi ale odsuzuji, obavam se toho i v USA.

Scooolie:

--- Citace: zoom kdy 28. Července 2009, 14:08:06 ---Ten rabín může být ušlechtilý stařec který pro dobročnné účely přijal částku od pana X, který je asi méně ušlechtilý. Pro FBI je tím pádem spolupachatel.

--- Ukončit citaci ---

Přesně tak. Někdo mu omazal med a současně slíbil pěknou částku na dobročinnost z těch peněz, pokud je nechá protéct účty. Záminka mohla být jakákoliv.

kjan:
Neodsoudil bych zcela Obamu. Snaží se dodržet slib a že situace není jednoduchá, víme všichni. Počátek řešení rozhodně není populární, alespoň ne pro mne a jistě v tom nejsem sám. Už jsem na více místech psal, že Izrael na svoje ústupky vždy doplatil a stejně se obávám, že to nedopadne jinak i po ev. opuštění Judei a Samaří. Prozatím bylo každé vstřícné gesto vyhodnoceno jako slabost nepřítele a dalo podnět k zesílení represí a útoků. Ale jde především o klid zbraní a odstranění napětí. A není všem dnům konec, a myslím, že bývalo i hůře, kdy ze země B.hem darované nezbývalo prakticky vzato nic (ze tuto větu se velmi omlouvám). Avšak má-li něco přinést klid a mír, není asi dobré jen tak se této možnosti vzdát. Domnívám se, že  by to byla poslední možnost především pro druhou stranu. Pokud by nebylo trvalého míru dosaženo, přikloní se Obama zcela na  stranu naši. Pokud ano, uvolní se spousty prostředků, které nyní jsou vynakládány na armádu. A další vývoj ? Nedoufal jsem, že někdy padne sovětské impérium, a stalo se. Možná, že metoda "per partes" není úplně k zahození.
Šalom,
Kjan

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi