Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

Jmena mesicu v hebrejskem kalendari

<< < (9/10) > >>

petahyah:

--- Citace: Elazar kdy  5. Července 2009, 19:50:27 ---
--- Citace: petahyah kdy  5. Července 2009, 19:45:18 ---Je mi jasné, že je jednodušší vymýšlet miliony důvodů proč není adopce pohanských model problém, než připustit, že to byla a je chyba.

--- Ukončit citaci ---

;D
A jaké je řešení (náprava) této chyby?

--- Ukončit citaci ---

Já tu nejsem od toho abych chyby podobného typu řešil nebo napravoval!

Elazar:
 ;D  ;D
Ty o nich jenom plkáš, viď?

Pokud o něčem jsem přesvědčen, že je to chyba, pak to znamená, že jsem si vědom toho, že optimální stav by měl být jiný - a pokud poukazuji na chybovost něčeho, tak bych měl nastínit onu optimalitu - ale to je na tebe moc  :D

petahyah:

--- Citace: Elazar kdy  5. Července 2009, 20:04:32 --- ;D  ;D
Ty o nich jenom plkáš, viď?

Pokud o něčem jsem přesvědčen, že je to chyba, pak to znamená, že jsem si vědom toho, že optimální stav by měl být jiný - a pokud poukazuji na chybovost něčeho, tak bych měl nastínit onu optimalitu - ale to je na tebe moc  :D

--- Ukončit citaci ---

Chyba je více než zřejmá, ale proč bych měl nastínit optimalitu, když vím, že se nic nezmění.
Jo není všechno zlato, co se třpití, nebo jak se to říká  ;D

daniel lehotsky:
Na zaver debaty o pouzivani mien cudzich,,bozstiev"v kalendari a pipadnom probleme s nimisi dovolim poukazat na jednu vec(zidovski spolubesednici samozrejme nemusia suhlasit).A to 2 prikazanie,,nebudes klast inych bohov predo mna...."Za povsimnutie stoji,ze sa nehovori,neprikazuje,,verit v jedneho Boha".Hospodin zakazuje vsetkych bozikov(v ktorych tu a tam sme ochotny,sem tam aj priverit :)),KLAST(pokladat) pred Vecneho a ci jeho tvar.Zakazuje podliehat klamom a  roznym castiam,ktore si dokazeme vyselektovat z Jedineho.Takze v tomto svetle mesiac Tammuz a bozik Tammuz je irelevantny. :).S pozdravom.

petahyah:
Na všechno, co jsem vám řekl, budete bedlivě dbát. Jméno jiného boha nebudete připomínat; ať je není slyšet z tvých úst. (Šemot/Exodus 23:13)

Není užívání jmen pohanských bohů (a jmen pohanských měsíců zasvěcených modlám) jako názvů měsíců porušením tohoto přikázání?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi