Judaismus > Obecná náboženská debata
Lámed waw.
kjan:
Prosím, kdo to byl/je Lámed waw, zmínka je v Olbrachtově knize "Golet v údolí", odkud se dá trochu tušit, ale jsou to jen povídky. Wikipedia mě nic nenašla anebo to chtělo nějaké jiné zadání. Zde je to jistě všeobecně známo, když jsou tohoto jména i Web-stránky. Asi jsem zrovna chyběl, když se to probíralo.
Šalom
Kjan
Jicchak:
Písmeno lomed 30 vov 6 dohromady 36 je to počet spravedlivých na kterých stojí svět a pouze oni by jej vždy dokázali udržet aby nebyl zničen pro naše mnohé viny a svět se nezalknul a nepropadnul zkáze.
menagen:
Když už je řeč o wikipedii...
https://en.wikipedia.org/wiki/Lamed_Vav_Tzadikim
petahyah:
--- Citace: kjan kdy 7. Června 2009, 09:55:15 ---Prosím, kdo to byl/je Lámed waw, zmínka je v Olbrachtově knize "Golet v údolí", odkud se dá trochu tušit, ale jsou to jen povídky. Wikipedia mě nic nenašla anebo to chtělo nějaké jiné zadání. Zde je to jistě všeobecně známo, když jsou tohoto jména i Web-stránky. Asi jsem zrovna chyběl, když se to probíralo.
Šalom
Kjan
--- Ukončit citaci ---
Lámed waw byl Louis Vuitton ;D dodnes se LV nosí na luxusních kabelkách ;D
zoom:
Petahyah to je excellent idea, proto jsou ty kabelky tak drahe. Po pravde se nekteri rabini skutecne chovaji jako by meli bliz k Vasemu LV nez k 36 spravedlivym. To dobre ovsem je, ze nevime, kdo je tech 36 a proto je duležite se ke každemu židovi chovat pekne, protože co kdyby?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi