Judaismus > Obecná náboženská debata

Lámed waw.

(1/4) > >>

kjan:
Prosím, kdo to byl/je Lámed waw, zmínka je v Olbrachtově knize "Golet v údolí", odkud se dá trochu tušit, ale jsou to jen povídky. Wikipedia mě nic nenašla anebo to chtělo nějaké jiné zadání. Zde je to jistě všeobecně známo, když jsou tohoto jména i Web-stránky. Asi jsem zrovna chyběl, když se to probíralo.
Šalom
Kjan

Jicchak:
Písmeno lomed 30 vov 6 dohromady 36 je to počet spravedlivých na kterých stojí svět a pouze oni by jej vždy dokázali udržet aby nebyl zničen pro naše mnohé viny a svět se nezalknul a nepropadnul zkáze.

menagen:
Když už je řeč o wikipedii...
https://en.wikipedia.org/wiki/Lamed_Vav_Tzadikim

petahyah:

--- Citace: kjan kdy  7. Června 2009, 09:55:15 ---Prosím, kdo to byl/je Lámed waw, zmínka je v Olbrachtově knize "Golet v údolí", odkud se dá trochu tušit, ale jsou to jen povídky. Wikipedia mě nic nenašla anebo to chtělo nějaké jiné zadání. Zde je to jistě všeobecně známo, když jsou tohoto jména i Web-stránky. Asi jsem zrovna chyběl, když se to probíralo.
Šalom
Kjan

--- Ukončit citaci ---

Lámed waw byl Louis Vuitton  ;D dodnes se LV nosí na luxusních kabelkách  ;D

zoom:
Petahyah to je excellent idea, proto jsou ty kabelky tak drahe. Po pravde se nekteri rabini skutecne chovaji jako by meli bliz k Vasemu LV nez k 36 spravedlivym. To dobre ovsem je, ze nevime, kdo je tech 36 a proto je duležite se ke každemu židovi chovat pekne, protože co kdyby?   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi