Judaismus > Recepty
Šavuot se blíží - mléčné recepty
Samuel:
Žena rýži také vařila výhradně v mikrovlné troubě ve varném sklu. Já ale stále nejsem schopný správně odhadnout množství vody a délku vaření. Běžně v hrnci na varné desce to zvládám lépe :)
zoom:
na jeden hrnek ryze 2-2.5 hrnku vody, trochu oleje (lzicka) sul a koreni podle chuti.
Zina:
p.Magdo, dávám do cibulové omáčky zakysanou smetanu i bobkový list a někdy i ocet.
Do křenové sladkou smetanu a špetku muškátového květu.
Záleží na chuti. Dříve jsem cibuli mixovala,ale ted už to nedělám.
Vader:
Samueli, dekuji mnohokrat. Nacpu tam trosku vic syra a budiz to zvano "ryzove fondue" :) Vazne se na to moc tesim.
Jinak jedinou ryzi, kterou snesu, tedy basmati, nedelam v mikrovlnce ale dusim pozoruhodnym zpusobem na sporaku. Ani do trouby ji nestrkam. A protoze je krehka a rychle hotova, pomer vody se zasadne lisi od jinych ryzi a postupu - 1 hrnek ryze = 1.25 hrnku vody. Takova zverstva me uci mi indicti pratele :D
Vader:
Vim, ze zacinam tapetovat, ale citil bych se hloupe, kdybych nepodekoval za receptiky Zine - dekuji :-*
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi