Judaismus > Recepty

Šavuot se blíží - mléčné recepty

<< < (4/9) > >>

zoom:
zkuste a podělte se s výsledkem

Zina:
Obyčejná cibulová omáčka:cibule,hl.mouka,vývar,sůl,pepř a na závěr zjemnit smetanou.
Postup:na oleji spěníme cibuli-udělame jíšku,rozředíme vývarem a povaříme a dochutíme.

Křenová omáčkahl.mouka,máslo,mléko,smetana,cukr,sůl,a čerstvý křen.
Postup:připravíme jíšku z mouky a másla,zalijeme mlékem a povaříme.
poté přidáme smetanu,cukr,sůl a křen.

Eva:
p. Zina aku smotanu treba pouzit ? Su 2 moznosti: sladku a kyselu. Ktora sa hodi do Vaseho receptu?

Samuel:

--- Citace: Vader kdy 26. Května 2009, 20:59:59 ---Nemate nekdo, prosim, nejaky recept treba na nejakou netradicni mlecnou omacku, ke ktere si holt nedam maso ? Ryzovym nakypem mne mucili nasi, kdyz jsem zlobil, a loni 3 dny po operaci, kdy jsem poprve mohl misto caje jidlo (vyl jsem do noci hlady) jsem se po spatreni ryzoveho nakypu na stolku tak rozzuril, ze jsem jim mrstil o zed. Pristroje pipaly jako divoke, ozivovaci skvadra sester a doktora byla na pokoji snad v radu sekund. Predem moc dekuji.

--- Ukončit citaci ---
Vadere, rychlovka pro Vás, která by Vám mohla chutnat.
Uvaříte rýži a dáte ji stranou (když opravdu spěchám, použiju dva varné sáčky).
Nahrubo nastrouháte alespoň 100g nivy nebo jiného podobného sýra (dáte li více, nic se nestane).
Na olivovém oleji krátce osmahnete na tenké proužky nakrájený česnek (Vy i já čím více, tím lépe :) ). Přidáte vypeckované olivy rozkrojené na půlky (lze s úspěchem použít černé i zelené - chuť se trochu liší, ale oboje je dobré). Opět není s nimi třeba šetřit. Zalijete sladkou smetanou nebo mlékem (podle toho, kolik chcete, aby to mělo kalorií). Přidáte šalvěj (to je důležité). Nasypete nastrouhaný sýr, necháte za stálého míchání rozpustit, přidáte připravenou rýži a jen krátce promícháte, aby se vše smísilo a prohřálo.
S chlazeným bílým, suchým vínem to je vcelku slušná a především rychlá večeře.

zoom:
TO vypada opravdu pěkně, ale stejně dobré by to mohlo být se špagetami, anebo jinými těstovinami.
Jinak poznámka na okraj. Já vařím rýži v mikrovlné troubě, má to tu výhodu, že se nepřipálí a připravuju ji v keramické nádobě, která se dobře vyjímá u na stole při servírování. Jinak v mikrovlné troubě moc nevařím, ale ta rýže je opravdu dobrý výmysl.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi