Judaismus > Recepty

Šavuot se blíží - mléčné recepty

<< < (3/9) > >>

Samuel:

--- Citace: zoom kdy 26. Května 2009, 18:01:23 ---je, já mám z dětství zase vzpomínku, že tam byly ořechy a hrozinky a ta rýže se vařila v mléce a hlavní úspěch byl jí nepřipálit a potom se to peklo ještě jak píšete s tím sněhem. Zkusím to.

--- Ukončit citaci ---
Samozřejmě, rýže se vaří v mléce. To jsem považoval za samozřejmé. :) S nákypem mám bohaté zkušenosti, je to mé oblíbené jídlo před dlouhými závody :) A jako ovoce preferuji meruňky. Nejen kvůli chuti, ale i kvůli draslíku.

Vader:
Nemate nekdo, prosim, nejaky recept treba na nejakou netradicni mlecnou omacku, ke ktere si holt nedam maso ? Ryzovym nakypem mne mucili nasi, kdyz jsem zlobil, a loni 3 dny po operaci, kdy jsem poprve mohl misto caje jidlo (vyl jsem do noci hlady) jsem se po spatreni ryzoveho nakypu na stolku tak rozzuril, ze jsem jim mrstil o zed. Pristroje pipaly jako divoke, ozivovaci skvadra sester a doktora byla na pokoji snad v radu sekund. Predem moc dekuji.

Eva:
Ja mam velmi chutny recept ale upozornujem ze nie je dietny.

250-300gr sampionov (cerstvych)
100gr maslo
1 cibula
cesnak
500gr sladkej smotany

na roztopenom masle udusime pokrajanu cibulu (asi 2-3 minuty), pridame 2 rozdrvene zubky cesnaku. Pokrajane hribiky vlozime a dusime asi 10 min spolu. Osolime. Nalejeme sladku smotanu a nechame varit este 5-6 minut.

Omacka sa hodi podavat s makaronami alebo pecenymi zemiakmi (bramborami)

Vader:
Magdo, MOC vam dekuji  :)

Tamar:

--- Citace: zoom kdy 26. Května 2009, 18:01:23 ---je, já mám z dětství zase vzpomínku, že tam byly ořechy a hrozinky a ta rýže se vařila v mléce a hlavní úspěch byl jí nepřipálit a potom se to peklo ještě jak píšete s tím sněhem. Zkusím to.

--- Ukončit citaci ---
jůů a co kdyby se to místo rýže udělalo z bulguru.. (rýži moc nemusím..)  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi