Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Antisemitismus - antijudaismus
Yan:
--- Citace: Scooolie kdy 27. Května 2009, 22:24:56 ---"prostě Moravák"
--- Ukončit citaci ---
tak to je jasný......
Scooolie:
--- Citace: peto kdy 31. Května 2009, 23:35:13 ---proč se v dnešní době někteří lidé stydí za svůj židovský původ?
--- Ukončit citaci ---
Nemyslím si, že by se styděli. Spíš z obavy o bezpečnost sebe, resp. svých rodin, jej neakcentují. Prostě necítí potřebu na sebe v tomto směru zbytečně upozorňovat. Což ovšem neznamená, že se stydí.
Michall:
Poněkud jsme uvykli nálepkám a technickým definicím. To pramálo platí v informačních technologiích, natož v lidské společnosti. Posun pohyb dynamika, mnoho se denně mění. To nezamená přepisovat historii, jen si uvědomit neustále probíhající změny kolem.Je to živý systém, metabolismus.Jeden žije v Israeli pro hrdost, kterou tam vidí kolem sebe.Jiný žije tamtéž, pro podobnou zkušenost neštěstí třeba jen v rámci své rodiny. Pro někoho je to brána do orientu, bezpečná, hygienická. O to pestřejší jsou potřeby opačné, nejen tam nebýt, ale být co nejdál. Často nepřiznané potírané potlačené části vlastní identity provokují odpor. Už na pískovišti, když se batole zraní a rozbrečí, jiné ho přijde konejšit a jiné mu přijde přidat. Každý je nějak nastaven a batolaty jsme až do smrti, tedy batole v nás, nohy nám vyrostou. ...Tím nevylučuji množství jiných mechanismů a sklonů a důvodů, jen mi přijde, že větší energie je v každodenním, obyčejném, v potřebách banálních jako chleba.
Rudolf Sob:
Pri sve posledni navsteve Prahy se mi zdalo , ze pomerne dost lidi svuj zidovsky puvod taji, ne ze se stydi, ale zrejme se pohodlne neciti (jako zide). je mi jich lito, a myslim , ze to reflektuje na ceskou spolecnost celkove, a ne v nejlepsim. Kdyz sem na to upozornil tak mi bylo receno, okolik je to lepsi nez v Polsku, nebo Slovensku. Zda se , ze lat'ka prilis vysoko neni.
petahyah:
--- Citace: Rudolf Sob kdy 8. Července 2009, 00:58:40 ---Pri sve posledni navsteve Prahy se mi zdalo , ze pomerne dost lidi svuj zidovsky puvod taji, ne ze se stydi, ale zrejme se pohodlne neciti (jako zide). je mi jich lito, a myslim , ze to reflektuje na ceskou spolecnost celkove, a ne v nejlepsim. Kdyz sem na to upozornil tak mi bylo receno, okolik je to lepsi nez v Polsku, nebo Slovensku. Zda se , ze lat'ka prilis vysoko neni.
--- Ukončit citaci ---
Tají ho, aby nemuseli rozdávat ne-židům recepty na macesy s krví křesťanských nebo muslimských pannen ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi