Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Vrchní rabinát zamítl křesťansko-židovskou konferenci

<< < (9/11) > >>

Scooolie:

--- Citace: zoom kdy 14. Května 2007, 09:23:24 ---Ten zakaz je take trochu divny z toho hlediska, ze vrchni rabini a dalsi vazeni rabini se pravidelne ucastni konfereci o spolecnem postoji ve veci napr. miru apod. spolecne s predstaviteli jinych cirkvi. Domnivam se, ze jim to nekdo pripomenul. Rabinat ovsem trestuhodne zanedbava aktivitu proti misii. Bohuzel vim velmi presne o cem mluvim. A pravdou je ze neinformovana verejnost muze byt k misii nachylnejsi.

--- Ukončit citaci ---
To mě napadlo také - že možná v tom mohl být (třeba nevědomý) osten - o čem důležitém by si ženy mohly povídat? O ničem. Tak se nic nestane, když to nepovolíme. A pak teprve dodatečně se nad tím zamysleli pořádně.
Zásadní aktivitou proti misií je vzdělání. Člověk, který ví čemu a proč věří, je odolný a připravený se bránit. Naopak snadným terčem jsou lidé nábožensky dezorientovaní, vlažní, neznalí. Platí to naprosto obecně, nejen ve vztahu judaismu ke křesťanským misiím. Stejnému problému čelí křesťanské denominace vůči různými novým sektám, Svědkům Jehovovým, mormonům, atd. Vždy jsou ke konverzi nejsnáze přístupní lidé, kteří jsou ve vlastním náboženství vlažní, nevzdělaní. Ti pak mění náboženskou příslušnost, aniž by pořádně věděli od čeho a proč odcházejí...

--- Citace: zoom kdy 14. Května 2007, 09:23:24 ---Jinak Scooolie s temi Talmudy ve stredoveku to byl snad ulet z unavy. Svata cirkev je palila, protoze potrebovala prece nepritele a ne proto, ze by se obavala zidovske misie. 

--- Ukončit citaci ---

Církev je pálila proto, že se chtěla zbavit jakékoliv konkurence. Katolíci nepřítele nepotřebovali, ale viděli ho v každém, kdo nebyl katolík (jak hezky si to notuje s dnešním islámem, že?) Stejně katolíci jednali i proti nekatolickým křesťanským směrům.

nillbert:

--- Citace: Scooolie kdy 14. Května 2007, 11:39:23 ---Barvy hvězdiček neznamenají nic. Byly tak přednastavené - jsou odlišné pro Administrátora, Globální moderátory, atd.

--- Ukončit citaci ---

Myslim že v tomhle se taky pleteš :-) ....o ostatnim už radši ani nemluvě :-))
Asi se ti to zobrazuje jinak než nám...

Např. do včerejška si je měl zelený jen ty , všichni moderátoři je měli modrý , ted je má Vad a Jicchak zelený jako ty a já furt modrý.... tak to aspon vidim já...

zoom:
Nilli, neblazni kvuli barve hvezdicek se preci nebudes rozcilovat. Vzdycky budou odlisne nazory na postoje ktere clovek ventiluje a jsou lidi, kterym se Tvoje stranky a zpusob vyjadrovani proste nelibi a jsou lidi, kterym se libi, tak budme radi, ze ty hvezdy jsou modre a ne zelene. Ja za to budu hrdina a zatelefonuji na rabinat do Jeruzalema, jak je to s tim krestanskym mecheche pro damy a pripadne se tam pojedu podivat.

Vader:
Bezva, rozpravou nad barvou a poctem hvezdicek zabijeme noc a nackove se budou radovat  ;D
Zoom: pokud tam pojedes, napsala bys, prosim, nejaky kratky clanek?

Scooolie:
Che che Nille, já teď už 15 minut marně pátrám, jak to, že ty hvězdy jsou jinak barevné, když jste všichni v téže skupině (Globální moderátoři) a máte stejná práva... Když jsem psal o těch stejně barevných hvězdičkách, tak jsem se na jejich barvu ani nepodíval, protože jsem si to ještě pamatoval z doby instalace fóra. Opravdu netuším, v čem je háček... Každopádně já v tom prsty nemám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi