Všeobecná kategorie > Dnešek v Zemi Izrael
B16
martindeporres:
--- Citace: Vader kdy 13. Května 2009, 13:28:22 ---A ja si dovolim upozornit na clanek Papež se v Betlémě vyslovil pro svrchovanou Palestinu https://eretz.cz/content/view/8538/1/
Komentar si necham pro sebe, abych nebyl opet narcen z iracionalnich utoku na papeze (tenhle by byl setsakra racionalni). Nazor si udelejte sami.
--- Ukončit citaci ---
Tak já ho napíšu za vás, pokud se vám nebude líbit. smažu ho. Třeba to bude řečeno kulantněji. Papež jako osoba církevní a hlava ŘKC by měl mít hlavně a v první řadě na starosti duchovní blaho svých oveček, měl by se vyslovovat k tématům duchovním a nikoliv politickým. V tomto mám za to, že těžce překročil svoje kompetence, skoro bych řekl plete se někam, kam se plést nemá. Nechtěl by ještě náhodou běhat s kolíkama po Izraeli a vyměřovat hranice??? Vždycky byl v historii těžký průser, když se náboženství pletlo do politiky a a směšovala se moc světská s mocí náboženskou a vidíme to i dnes. Lidi by se už měli v tomhle konečně poučit.
P.S. Jinak ten stát Palestinců mi připomíná tu historku se Sybillou. Přišla ke králi se spisem svých proroctví a chtěla mu je prodat za cenu, která se zdála králi příliš vysoká. Tak ji vyhodil. Ona polovinu spisu spálila a přišla za ním podruhé a chtěla dvojnásobnou cenu. Zas ji vyhodil. Tak zase polovinu spisu spálila a přišla za ním a chtěla čtyřnásobnou cenu. A tehdy to král koupil. Kdyby trouba bral hned, co se mu nabízelo, dostal by toho víc a levněji. Paldové si místo cesty míru zvolili cestu boje. Mohli mít hodně a mají ..... (radši to vytečkuju, abych nedostal ban za sprosté slovo :) ). Tak bych je nechal v tom vydusit a o nějakém palestinském státě bych začal mluvit až když by byla videt z jejich strany opravdu silná vůle jít mírovou cestou.
Scooolie:
Martine, já s Vámi v podstatě souhlasím. Jen bych rád upozornil na paradox: když se papež lehce vyjádří k politice v Izraeli, je to špatně; když se lehce vyjádřil za WWII bylo to taky špatně. Rovnou říkám, že ani omylem nechci obě situace srovnávat. Ale dnes se papeži vyčítá, že cosi řekl k politice s tím, že by se měl starat jen o náboženství. A současně se mu jedním dechem vyčítá, že do politiky mluvil za WWII málo... Je to paradoxní.
martindeporres:
--- Citace: Scooolie kdy 14. Května 2009, 00:12:25 ---Martine, já s Vámi v podstatě souhlasím. Jen bych rád upozornil na paradox: když se papež lehce vyjádří k politice v Izraeli, je to špatně; když se lehce vyjádřil za WWII bylo to taky špatně. Rovnou říkám, že ani omylem nechci obě situace srovnávat. Ale dnes se papeži vyčítá, že cosi řekl k politice s tím, že by se měl starat jen o náboženství. A současně se mu jedním dechem vyčítá, že do politiky mluvil za WWII málo... Je to paradoxní.
--- Ukončit citaci ---
V tomhle zase souhlasím s vámi já. Odtažmo od politické situace a silně obecně. Je-li papež zástupce Krista na Zemi, měl by jednat zhruba asi tak, jak by jednal Kristus. Pokud si člověk ty evagelia přečte, Kristus byl důsledně apolitický. Vyhýbal se politickým prohlášením a když ho chtěli provolat za krále, radši utekl, kdyby chtěl udělat povstání proti Římu, mohl to udělat nejmíň desetkrát, ale neudělal to. Ironií bylo to, že ukřižovat ho mohli teprve tehdy, když změnili problém věroučný na problém politický (židovský král, když ho neodsoudíš, nejsi přítel císaře). Proto si myslím, že když se církevní činitelé vyjadřují k politice, je něco špatně.
gvodrazka:
:)
Ne že bych byl z takového řešení v rauši, ale:
Navrhuji Arabům na izraelském svrchovaném území, kteří chtějí izraelské občanství, podrobit se přísaze věrnosti státu a prohlášení uznání existence Státu Izrael (ostatně to zapadá do sebe – nelze dost dobře neuznat existenci státu, jehož občanství si nárokují).
Načež bych jim řekl: Samostatný palestinský stát se nekoná. Žádné „neobčanství“ nebo „občanství nižší kvality“. Plnohodnotné občanství. To si ale odpracujete - budete muset být více než loyální – budete se podílet na budování Státu Izrael a my dohlédneme na to, abyste se nepotili/nekrváceli méně, než se potíme/krvácíme my. A i když budete mávat izraelskými fangličkami, budeme si na vás dávat pěkného majzla – protože pořád zůstáváte jaksi „politisch verdächtig“. A jakmile zneužijete naší důvěry, kterou jsme vám dali, briskně vám napaříme tresty za vlastizradu – pojedete pryč na lžíci demoličního bagru. ;D Kam? Tam, kde vám tleskají. ;D
Je to kulantní nebo ne? ;)
Demograficky bych to neviděl apokalypticky: Populační explozi jsou schopni zajistit datim/haredim ;D
martindeporres:
gvodrazka: Idea je to velice hezká. Ale vidím tam jednu chybu. Když se někdo naučil běhat s kalachem a zjistil, že to je pohodlnější než vzít do ruky lopatu nebo si sednout k učení, těžko toho kalacha pustí z ruky. Ochotných sponzorů vždycky najde dost (žel i EU mezi ty sponzory patří). Mám za to, že tahle palestinská generace zasažená nenávistí bude muset vymřít a pak se může něco změnit. Lid izraelský musel zůstat na poušti 40 let.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi