Všeobecná kategorie > Dnešek v Zemi Izrael
B16
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 12. Května 2009, 13:52:18 ---Pokud se má ŘKC omlouvat za chování katolíků, kteří se za WWII chovali nekřesťansky, pak by adekvátní bylo, aby se židé omluvili za Židy, kteří se chovali "nežidovsky". Zdá se to absurdní? Ano, ale oboje.
--- Ukončit citaci ---
Nikoliv, absurdni je jen tva cast. Trockij nebyl rabinskou autoritou. Tiso byl oficialnim katolickym funkcionarem i s tou partou kolem sebe.
Scooolie:
--- Citace: Vader kdy 12. Května 2009, 15:21:53 ---
--- Citace: Scooolie kdy 12. Května 2009, 13:52:18 ---Pokud se má ŘKC omlouvat za chování katolíků, kteří se za WWII chovali nekřesťansky, pak by adekvátní bylo, aby se židé omluvili za Židy, kteří se chovali "nežidovsky". Zdá se to absurdní? Ano, ale oboje.
--- Ukončit citaci ---
Nikoliv, absurdni je jen tva cast. Trockij nebyl rabinskou autoritou. Tiso byl oficialnim katolickym funkcionarem i s tou partou kolem sebe.
--- Ukončit citaci ---
Trockij byl Žid, Tiso byl katolík. Byl řadovým knězem, tedy něco jako dnes nějaký řadový rabín někde v Petach Tikvě.
To srovnání sedí. Pokud má nést ŘKC odpovědnost za neřádné chování svých odpadlíků, pak musí i Židé.
Ohledně "party" kolem Tisa nemám tušení o čem mluvíš.
A zkus si někdy zjistit co se psalo v encyklikách Mit brennender Sorge z roku 1937 nebo Summi Pontificatus z roku 1939 nebo Sylabu proti rasismu než začneš házet špínu na ŘKC a papeže - ať už P11 nebo P12. Jak mluvila ŘKC v době, kdy se většina Evropy hrbila pokorně před nacisty, kdy komunisté jásali nad paktem Molotov-Ribentrop.
Vader:
Zacinas mne nudit. Kde hazu spinu na papeze ? Zejmena v tomto threadu ? Presto ze byl v HJ, coz zde nijak neuvadim ? Aneb, jak sam rad rikavas, tvoje sterilni debata o blahodarnosti katolicke cirkve me nebavi a nudi. Ted jsem zvedavy, jak zareagujes na vlastni "argumentaci".
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 12. Května 2009, 15:30:51 ---Ohledně "party" kolem Tisa nemám tušení o čem mluvíš.
--- Ukončit citaci ---
Ne ? To je mi pak lito. Zkus si neco o uloze rimanu na Slovensku za WW2 precist. Nejdostupnejsi bude asi kniha "Zidia vo Slovenskom state", ale existuji i nekolikavete faktografie, ktere te o cas neoberou, Ruzenec stihnes.
martindeporres:
Ale no tak pánové, dětinské hádky patří na jiné fórum. Vader, vy jste špatně použil metodu indukce - Když Tiso podporoval šoa, pak celá ŘKC podporovala šoa, scoolie vám to pouze vrátil s příměrem o Židech- bolševicích. Kdyby napsal natvrdo, že když jeden Žid byl komunistický vrah, pak všichni Židi jsou komunističtí vrazi, asi by vám došla pitomost toho vašeho tvrzení hned. ŘKC jako organizace nebyla ani ideovým původcem ani organizátorem ani vykonavatelem šoa. Co se dělo na Slovensku je zodpovědnost Tisa jako prezidenta Slovenského štátu a spojence Německa, ne papeže jako hlavy církve. Jinak co se týče ŘKC, za násilí a utrpení, které v minulosti byly způsobeny příslušníkům jiného vyznání ve jménu ŘKC se již omlouval Jan Pavel II. A tak nějak mi asi uniklo, že by některý čelný představitel jiného náboženství udělal totéž.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi