Judaismus > Recepty
Koprová polévka
Vader:
--- Citace: chaje kdy 6. Května 2009, 17:38:54 ---tak jsem došla k závěru, že to byla nějaká válečná verze česnečky ;D ale pro mě je stejně jediná 8)
--- Ukončit citaci ---
Za tuhle "vodovku" vysekavam poklonu. Jednak mam cesnek moc rad, druhak se mi nechce stat u sporaku a delat klasickou "cmundu" a za treti je tohle neco, co mi naplni zaludek, ale nijak zvlast nezvedne cukr, proste dieta, co se da jist pri hladu bez side effectu :D Moc vam dekuju :-*
zoom:
Vader udělejte si také dýňovku - to se vezme dýně a dá se vařit když je měkká tak se do ní přidá kopr sůl a trochu muškátového oříšku a celé se to rozmixuje a je uvařeno dietně. Úplně bez tuku, také se může přidat mrkev a batáta a místo kopru nať z celeru.
Vader:
Damy, ja vas miluju :-* Diky moc !
Zina:
:) Taky pamatují takovou česnečku.
Jen dnes si do česnečky spíš na škodu přidaváme různé ingredience.
gvodrazka:
Záliba v nadměrném požívání česneku (česnečce jsme nepřesně říkali oukrop), topinkách a školních svačinách (chléb s husím či kachním sádlem a česnekem – neboť jsme byli drůbežářská oblast) nedovolila na národní škole vyniknout mému společenskému šarmu, fluidu a renomé – většinou jsem následkem své geniality a uvedené záliby seděl v lavici sám, v jinak přecpané třídě. Moje chůze tehdy bývala jaksi lehčí a zdálo se, že se jakoby vznáším. Život sám zdál se tehdy být vzletným… Kdyby tehdy existoval Red Bull, nebylo by mi ho třeba. Když jsem ovšem vyrost´ z plín, neříkali mi zepelín… Můj třídní učitel, zprvu syčící cosi o polských židech, se po pár pozváních na oběd (pečená husa) v naší domácnosti a po sérii otcových věru vydařených anekdot stal velmi vstřícným a moje gastronomie mu tak nějak přestala vadit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi