Judaismus > Obecná náboženská debata

ŽABY

<< < (3/6) > >>

Tamar:
Vadeřisko!!
..víš kolik jsem jich za celé roky už nanosila..?  (do rybníka..)  ..desítky, možná stovky..

tady to je sice ségra, ale já tam byla taky..

zoom:
Podle mě je problém jinde, zvířata jsou o šabatu mukce, proto se jich nesmíme dotýkat (ani řeba pohladit kočku). Otázka je také že je nesmíme lovit a žabku přecejen musíme chytit, což už se klasifikuje jako  lovení . Jinak samozřejmě silnice je majetkem jednoho subjektu a přilehlý rybník jiného, takže se jedná o přenášení ulovené mukce (předmětu jehož pomocí múžeme porušit šabat anebo který nemá k šabatu žádný vztah např. peníze - je zakázáno obchodovat , anebo zvířete ) z majetku jednoho do majetku druhého (mi rešut l rešut) což jsou 3 zakázané práce z 39 zakázaných činností na šabat. Možná že se dají najít ještě nějaké další důvody. 
Ovšem ten smyk po žábě má také své - přestože tam jsou jisté trhliny,

Scooolie:
A pokud by se v místě objevila výzva tajemného ekoteroristy, že každého, kdo autem přejede o šabatu žábu, osobně i s celou rodinou brutálně povraždí? Pak by přenášení žab nebylo již primárně záchranou žab, ale lidských životů. Není-liš pravda?  ;)

zoom:
Scoolie ...... ;D třeba nejmenovana mistopředsedkyně která rozumí biomase by to mohla takhle formulovat, že.

Tamar:
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
viděla jste??
taky jsme se velmi pobavili..  Snad se naše (NE)oblíbenkyně dostatečně znemožnila.. :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi