Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

Jak by mel Izrael fungovat ?

<< < (6/10) > >>

eleazar:

--- Citace: Vader kdy 31. Března 2009, 13:16:45 ---
--- Citace: eleazar kdy 31. Března 2009, 09:12:57 ---Již starověcí chasídové byli pro židovský národ elementem značně nespolehlivým.

--- Ukončit citaci ---
Ne, ze by se mi do toho chtelo montovat, ale to je, jako byste srovnaval puvodni Kelty a dnesni Iry. Nehlede na to, ze dnesni chasidove jsou dany terminus technicus, a opravdu jste IMHO se stal obeti zaludnosti terminologie.

--- Ukončit citaci ---
Já vím, že prvotní chasídové toho s charedim nemají mnoho společného.

Akorát "přínosnost" některých svých předáků a aktivistů pro ostatní židovstvo.

Chci jen říci, že když už Angličtí a Severoameričtí židé (dyliny z Neturej Karta pomíjím) svým gerským soukmenovcům v Izraeli nemopáhají, tak by si své postoje mohli strčit do výstřihu nechat pro sebe.

Přikláním se k názoru Šimona bar Jona, který vybízel maloasijské bezprávné obyvatelstvo, aby netrpělo zato, že se plete do věcí, do kterých jim nic není. A těmto lidem skuttečně do israele toho mnoho není (mně také ne), a tk bych byl nerad, kdyby mladí Izraelští beduíni a Drůzové měli trpět válkou jen proto, že Teitelbaum neví, kdy držet jazyk za zuby.

sad:
Vazeny eleazare,
proc nazyvate prislusniky Neturej Karta dyliny? Vas pristup je stejne nekorektni jako pristup "vlakna", pouze v obracenem gardu.
Proc jste tak pln nenavisti, krestane?

Btw Shimon bar Jona nemusi znacit Shimon syn Jonasuv, ale take Shimon zelota... Tak proto jsou zide, kteri nejasaji nad vsim, co se deje v Izraeli dyliny?
Domnivam se, ze velka cast zidu je toho nazoru, ze krestanum do deni v Erec Izrael tez nic neni (vsimnete si, prosim, vyrazu Erec Jisra'el, nikoli Stat Izrael), a presto Vas nazvou maximalne zidovskym odpadlikem, nic vice a nic mene. Stale Vas totiz budou povazovat za svepravnou lidskou bytost. 

Hezky vecer

Elazar:
Dotaz na adminstvo:
Pokud je možné titulovat příslušníky Neturej Kata (byť s jejich ideologií naprosto nesouhlasím) slovem "dyliny"
význam:vulgární nadávka, (vulgárně) vulva
bude akceptovatelné, když budu eleazara a jemu podobné titulovat "prašivá prolhaná mesiánská chamraď"?

dudusko:

--- Citace: Elazar kdy 31. Března 2009, 20:43:04 ---Dotaz na adminstvo:
Pokud je možné titulovat příslušníky Neturej Kata (byť s jejich ideologií naprosto nesouhlasím) slovem "dyliny"
význam:vulgární nadávka, (vulgárně) vulva
bude akceptovatelné, když budu eleazara a jemu podobné titulovat "prašivá prolhaná mesiánská chamraď"?

--- Ukončit citaci ---

No nono, podivejte, jak jsou tu tolerantni. Nezbyva, nez na obe (treba i vice nez obe) strany poznamenat:

Vazeni diskutujizi, opravdu se chcete snizit na uroven nadavek poulicnich obchodniku s vodou? Co si pamatuji, tak jste OBA chteli mit daleko vyssi kredit. Ted je tu tedy na miste zjistit, jak jste sikovni v diplomacii a uhlazovani drobnych nedorozumeni. Vulgarni nadavky jsou nejlepsim zpusobem, jak se znemoznit trvale. Pritom jsem nabyl dojmu, ze Vase komentare maji vzdy racionalni zaklad.

Takze: Zkratte rybu, ja zhasnu lampu...

dudusko....neadmin, ale presto mi to nedalo. Dekuji.

zoom:
o cem svedci onen poněkud staromódní výraz dylina. Má se to interpretovat jako zaslepenec, proč potom nenapsat zaslepenec. Má-li to znamenat blbec, proč to nenapsat jako čistě subjektivní názor, s eventuálním vytečkováním. Proč vůbec soudit někoho o němž víme tak žalostně málo. Třeba by stačilo napsat, že jejich postoje jsou pro toho či onoho nepochopitelné. Ale dylina? To snad nemá úroveň.

no a prašivá mesiánská chamraď také není to pravé ořechové. což takhle nazvat chlapce pomýleným. Bylo by hezké, kdyby dodržoval 7 přikázání pro Noemovy potomky a nesnažil se vstupovat na tenký led 613.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi