Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

Koho byste volili? BLESKOVKA

<< < (29/37) > >>

Vader:

--- Citace: Vodník kdy 24. Února 2009, 16:05:17 ---...je tedy právní legalisace homosexuálního svazku (tedy trvalého soužití) dotažením nedostatku. Nevidím to (ani implicitně) jako nějaké protěžování nebo morální equalisaci, nýbrž jako součást sociálního zabezpečení v sociálním státě.

--- Ukončit citaci ---

:o :o :o

Jste vazne verici ? Nebo aspon pravoslavny ?? Neverim vlastnim ocim...
Okamzite zajistete socialni zabezpeceni me a mym sestrenicim, vcetne naseho krecka  ::)

Vodník:

--- Citace: Vader kdy 24. Února 2009, 17:18:00 ---Jste vazne verici ? Nebo aspon pravoslavny ?? Neverim vlastnim ocim...
--- Ukončit citaci ---
Jsem. Ale nežiju v pravoslavném státě, ba ani ne křesťanském.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 24. Února 2009, 16:05:17 ---
--- Citace: Scooolie kdy 24. Února 2009, 00:46:56 ---Zvýhodnění a diskriminace jsou dvě strany jedné mince. Pokud někoho zvýhodníte, tak zcela automaticky tím diskriminujete ty, které nezvýhodníte.
--- Ukončit citaci ---
Máte-li sklenku dvoudecku a v ní deci vody, je ta sklenka pro jednoho napůl plná, pro druhého napůl prázdná. Tatáž situace, ale zcela jiná optika a z ní plynoucí výsledky. A kdo má pravdu? Ten první nebo ten druhý?

--- Ukončit citaci ---
Pravdu mají oba. Je to přesně to co říkám - zvýhodnění kohosi = diskriminace všech ostatních. Pokud bychom nechtěli diskriminovat nikoho, pak bychom se důsledně museli vzdát toho, že budeme kohokoliv jakkoliv zvýhodňovat. Já však tvrdím, že existují případy, kdy je zvýhodňování namístě - a pak je tedy i namístě diskriminace.

--- Citovat ---
--- Citovat ---Takže je-li zvýhodněna rodina, pak samozřejmě to mohou všichni, kdo nežijí v rodinné vztahu muže a ženy považovat za diskriminaci.  Například homosexuálové nebo lidé žijící osaměle.
--- Ukončit citaci ---
Mícháte jablka s hruškama. Osaměle žijící lidi (nebo promiskuitní individua) z toho vynechte. Rodina už zvýhodněna je, je tedy právní legalisace homosexuálního svazku (tedy trvalého soužití) dotažením nedostatku. Nevidím to (ani implicitně) jako nějaké protěžování nebo morální equalisaci, nýbrž jako součást sociálního zabezpečení v sociálním státě.

--- Ukončit citaci ---
V žádném případě nebudu vynechávat osaměle žijící lidi! Proč bych měl? Proč by měly být zvýhodňovány páry oproti osamělým lidem? Svazek sám o sobě NENÍ žádnou hodnotou, která by měla být zvýhodněna. Co přináší homosexuální svazek 2 lidí společnosti více, než osaměle žijící člověk? Proč by ti 2 homosexuálové měli být oproti samotnému člověku zvýhodněni? Proč by měl být osamělý člověk proti homosexuálnímu páru diskriminován?
Naproti tomu rodina standardně je místem, kde se rodí a jsou vychovávány děti. Tedy společnosti přináší obrovský prospěch.

--- Citovat ---
--- Citovat ---Ve skutečnosti je to tak, že diskriminace (tj. česky "rozlišování") je pojem hodnotově neutrální. Bude to jistě překvapivé, ale je diskriminace nepřijatelná, stejně jako přijatelná. Pokud při zkouškách na VŠ neuspěje uchazeč s mizernými znalostmi, pak byl jistě diskriminován - kvůli své neznalosti, která může být nejen důsledkem lenosti, ale i vrozené absence dispozic ke studiu. Nebyla-li jako modelka zaměstnána nepohledná dívka, pak byla jistě také diskriminována - kvůli z velké části vrozeným dispozicím.
--- Ukončit citaci ---
Normální společnost nabízí těmto handicapovaným jiné uplatnění a v tomto uplatnění i jejich zabezpečení. Není to tak, že když je holka šeredná, tak holt může třeba pojít hlady.

--- Ukončit citaci ---
Jaké handicapování? Každý má přece vlohy k něčemu jinému. Já se necítím být handicapován tím, že nejsem světový model, a vrcholná managerka jistě je spokojenější než kdyby byla pohlednou prostitutkou. To NENÍ handicap, ale různost a odlišnost. A celý život jsme posuzováni podle svých dispozic a dnes a denně "diskriminováni" tím, že některé dispozice prostě nemáme. Mě třeba nikdo nechce pustit provádět operaci slepého střeva - diskriminují mě lumpové, že nemám vzdělání (a předtím mě diskriminovali tím, že prý nemůžu na medicínu, když neumím pořádně biologii. Skandál!)

--- Citovat ---
--- Citace: Scooolie kdy 24. Února 2009, 00:48:14 ---Znamená snad Vaše vyjádření, že považujete za správné  vše, co je legální? To doufám ne.
--- Ukončit citaci ---
Samozřejmě, že ne. Já ostatně považuju Vaderův příklad za nadsázku. Kolik bratrů chce trvale žít se svými sestrami?? (nepočítám teď nějaký ten jednorázový nebo perodický incest) Já znám z historie jen jednoho - Caligulu. Oproti tomu homosexuálové tvoří nezanedbatelné procento obyvatel. Co se sestřenic týče, vím, že podle zákona jsou nějaké stupně, do kterých je to nelegální. Muslimové se běžně mezi sebou žení bratranci a sestřenice prvního stupně, ale to bylo i v Evropě v panovnických rodech normální až do 18. stol. (taky ti potomci podle toho vypadali). Od kterého stupně je takové manželství "správné" si netroufám posoudit. Ale od kterého je legální, to je důležité právě pro ty právní záležitosti. Může se stát, že neprovdaná sestra a neženatý bratr zůstanou po smrti rodičů bydlet spolu. Samozřejmě nemají nárok na žádné "rodinné" zabezpečení (bez ohledu na to, jestli spolu něco dělají v posteli a bez ohledu na to, jestli to někdo považuje za správné).

--- Ukončit citaci ---
To je přece úplně jedno,kolik lidí něco chce a kolik ne. My se bavíme o tom, co je a co není správné. A tam přece absolutně nezáleží na tom, zda špatný názor zastává jeden člověk nebo sto milionů.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 24. Února 2009, 17:38:53 ---
--- Citace: Vader kdy 24. Února 2009, 17:18:00 ---Jste vazne verici ? Nebo aspon pravoslavny ?? Neverim vlastnim ocim...
--- Ukončit citaci ---
Jsem. Ale nežiju v pravoslavném státě, ba ani ne křesťanském.

--- Ukončit citaci ---

A to je důvod, abyste podporoval - aktivně podporoval! - něco, co je přímým popřením křesťanských zásad? Nevycházím z údivu. Ale už chápu, proč pravoslavné státy jsou v takovém srabu...

Vodník:

--- Citace: Scooolie kdy 24. Února 2009, 22:00:08 ---Pravdu mají oba.
--- Ukončit citaci ---
Pak máme pravdu oba.

--- Citovat ---V žádném případě nebudu vynechávat osaměle žijící lidi! Proč bych měl?
--- Ukončit citaci ---
Protože je zde řeč o vztazích, hetero- nebo homo-. Odstraněním diskriminace míním to, že zákon zaručí taková práva, které platí pro heterovztahy (vdovský důchod, dědictví atd.), i pro homovztahy. Osamělí lidé ve vztahu nežijí, s nimi tato problematika přece vůbec nesouvisí.

--- Citovat ---Naproti tomu rodina standardně je místem, kde se rodí a jsou vychovávány děti. Tedy společnosti přináší obrovský prospěch.
--- Ukončit citaci ---
A to je důvod k postihu (de facto) páru, který děti nevychovává? Jsou snad ta práva každého (tedy i bezdětného! ;) ) manželského heteropáru "odměnou", "mzdou"? Třebas dává takový homosexuální pár společnosti jiné hodnoty, jiný prospěch. Vy byste je ale trestal za to, že se narodili tak, jak se narodili. Nebo snad zastáváte názor, že homosexualita je nemoc, která se dá léčit? Tak to řekněte rovnou!
Abyste nezapomněl: mluvíme stále o právní rovnoprávnosti, nikoli církevní nebo společenské (ta první je mimo diskussi, ta druhá se nedá vynutit, je to věc kultury a v západních zemích přestává být problémem; jestli je to dobře nebo špatně, na to se jistě názory budou lišit).

--- Citovat ---Jaké handicapování? Každý má přece vlohy k něčemu jinému. Já se necítím být handicapován tím, že nejsem světový model, a vrcholná managerka jistě je spokojenější než kdyby byla pohlednou prostitutkou. To NENÍ handicap, ale různost a odlišnost.
--- Ukončit citaci ---
A homosexualita snad ne? Ostatně handicap je taky specifický případ odlišnosti. Homosexuál má "vlohy" k vztahu s osobou stejného pohlaví - a Vy ho za to budetet trestat?

--- Citovat ---A celý život jsme posuzováni podle svých dispozic a dnes a denně "diskriminováni" tím, že některé dispozice prostě nemáme. Mě třeba nikdo nechce pustit provádět operaci slepého střeva - diskriminují mě lumpové, že nemám vzdělání (a předtím mě diskriminovali tím, že prý nemůžu na medicínu, když neumím pořádně biologii. Skandál!)
--- Ukončit citaci ---
Srovnáváte nesrovnatelné. Správnější by bylo přirovnání, že nemůžete dostat jakoukoli práci, ne kvůli kvalifikaci (ta je otázkou Vašeho úsilí), ale proto, že jste černoch.

--- Citovat ---To je přece úplně jedno,kolik lidí něco chce a kolik ne. My se bavíme o tom, co je a co není správné. A tam přece absolutně nezáleží na tom, zda špatný názor zastává jeden člověk nebo sto milionů.
--- Ukončit citaci ---
V otázce správnosti máte pravdu. V otázce legislativy to už roli hrát musí. Ale to je zbytečné plkání, protože jak jsem uvedl, soužití sourozenců prakticky neexistuje a není důvod se jím legislativně zabývat.

--- Citace: Scooolie kdy 24. Února 2009, 22:01:46 ---A to je důvod, abyste podporoval - aktivně podporoval! - něco, co je přímým popřením křesťanských zásad? Nevycházím z údivu. Ale už chápu, proč pravoslavné státy jsou v takovém srabu...
--- Ukončit citaci ---
Nechápete. Moje názory jsou v pravoslavném světě dost ojedinělé, přesto za nimi stojím a dokážu si je obhájit. A co míníte tou aktivní podporou? Napsal jsem jasně: "byv vyzván..." Na žádné demonstrace za práva homosexuálů nechodím (ostatně tady je už všechna mají). Mně zas přijde nekřesťanská Vaše licoměrnost, se kterou sice homosexuálům blahosklonně dopřejete soukromý "hříšný" život, ale osladíte jim to v legislativě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi