Souhlasím, je třeba přiznat si, že ono krátké období tolerance a liberalismu po 2VC se chýlí ke konci -a buďme upřímní, copak i tady na fóru nezaznívají různé odsudky "multikulturalismu" a "liberalismu"?
Já vím, že zrovna tady nebo na takových klenotech, jako EUrabia to všichni myslí proti muslimům, případně proti arabům a nepřestávají židy ujišťovat o tom, že "vy jste přece součástí naší civilizace", ale židé jsou v pořadí na vyhazov z Evropy hned za muslimy.
Zkusme si představit, jak se cítí katolická církev dnes - před lety udělali grandiózní ústupky z letitých dogmat a co z toho? Evropa je ateistická a nejrychleji se šířícím náboženstvím je islám. Pravoslavní ani protestantské církve (a že jich je) ŘKC v reformách nenásledovali, minimálně ne v reformách typu
Nostra aetate. Ti oškliví Židé místo toho, aby jen s povděkem kvitovali, že nastala změna k lepšímu, vystrkují rohy a ohánějí se antisemitismem, i když katolíci chtějí sloužit tradiční velkopáteční mši (ale kdyby židům někdo vyčetl, že se modlí al ha-minim, to by bylo rámusu
). A ekumenické hnutí? K smíchu. Být na místě představitelů ŘKC, jednám úplně stejně a klidně "zruším" i
Nostra aetate, pokud by to přispělo ke sjedocení a ideologickému utužení církve. V kritických dobách se zkrátka dělají kritické kroky, včetně přijetí konzervativců zpět do lůna církve. A že jeden z těch biskupů je pitomec a popírač,tak pak se FSSPX omluví, řekne, že to je jeho soukromá věc a pro mě za mě, ať si ho, pokud přijede do Německa nebo Rakouska, podají odpovědné orgány...