Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Benedikt XVI a Bratrstvo Pia X
Scooolie:
Tak nějak to vidím také. Hlavně je nutné brát v úvahu, že hloupé názory biskupa Williamsona nehrály v rámci zrušení exkomunikace žádnou roli. Podstatné byly úplně jiné - katolické věroučné - věci a tohle je jen okrajová epizoda, která jistě na kráse nepřidá, ale nemá z hlediska zrušení exkomunikace žádný význam. Corpus Iuris Canonici zatím přestupek "popírání holocaustu" prostě nezná...
K tématu přímo z papežovy vysílačky "Kol HaJesuit" ;D - abychom si to trošku uměli představit z katolické strany (co bylo důvodem a co ne):
Zrušena exkomunikace biskupů Bratrstva sv. Pia X.
Reakce FSSPX na zrušení exkomunikace
Bratrstvo sv. Pia X. k názorům biskupa Williamsona
Vodník:
Jeho hloupé názory jsou jeho názory. S reunií obou společenství to nesouvisí a z římskokatholické optiky je to nepochybně prospěšný krok. Bránit jim v tom by mě ani ve snu nenapadlo!... ::)
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 28. Ledna 2009, 00:24:21 ---Nicméně i tahle skvrna na profilu Williamsona není důvodem k odmítnutí jedinečné příležitosti k odstranění rozkolu. V případě Bratrstva nejde o pár jedinců ale o statisíce (ne-li miliony) lidé na světě, které se k Bratrstvu během let přidali a kteří se nyní smiřují s papežem a ŘKC.
--- Ukončit citaci ---
Jak rika Jakubisko v Bathory usty protestantskeho pastora : "Kam cert nemuze, nastrci katolika." ;D
Vader:
citace : "Mons. Fellay pokládá za „hanebnost“ využít interview o náboženských otázkách za účelem vyvolat spor o něčem jiném, a to se zřejmým záměrem očernit činnost naší náboženské společnosti“. Švédská televize pořídila interview v listopadu loňského roku a zveřejnila jej v těchto dnech."
Kdyz vyjadrim svuj nazor, ze jsou oba parchanti, jsem jeste hodne mirny a pocet "oba" je pravdepodobne velmi podmerecny. Ja bych sel pri odhadu poctu takovych parchantu do hodne divoke extrapolace.
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 28. Ledna 2009, 00:24:21 ---Neuznávání výsledků II. vatikánského koncilu není nic, za co by se měla hlava trhat...
--- Ukončit citaci ---
Na gutt, das ist zupa, takze koncily se konaji v podstate jen proto, aby si biskupove (a jine zadni casti drubeze) udelali raut a pokecali s vedenim Opus Dei ? Koncil nekoncil, ja to neuznam a jedeme dal ? Neuznavam kulatost planety Zeme a Bruno je nadale heretikem z nejvetsich. Nu, jen tak dal, katolicti bratri znami...
Nejsem katolik a nikdy jsem se netajil olbrimimi vyhradami vuci krestanstvi, ale stareho pana, mineno Wojtylu, jsem mel rad. Co od zacatku predvadi Boeing-16 mi ovsem nkterak sympaticke nepripada. Kdyby se nasel rypal (treba Scooolie), ktery by se ptal co konkretne mi na nem vadi, odpovim "vsechno", a to jeste budu politicky velmi korektni. Tfujtajxl Tak takhle asi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi