Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Benedikt XVI a Bratrstvo Pia X

<< < (32/50) > >>

eleazar:

--- Citace: martindeporres kdy  5. Února 2009, 13:16:12 ---Eleazar: ono někdy můžete zjistit, že ten celibát je na ženách to nejlepší :D. Mám ale dojem, že mnišství není jen a pouze "výmysl" křesťanství. Myslím, že je naprosto přirozené, že pokud člověk má touhu a potřebu jít čistě duchovní cestou,  žena může být skutečně na závadu. Je to věc svobodného  rozhodnutí člověka.

--- Ukončit citaci ---
Já se nahádám. Naopak.
Mnišství je původem buddhistický vynález, ale tam se jednalo i o dočasné mnišství či sezónní mnišství. Na Západě bylo možno vstoupit do klášterů jako ženatý až do XII. století.
A s tím, že partner/ka a rodina v duchovním vývoji častěji spíš překáží, než napomáhají soulasím a St. Pavel to jen potvrzuje.Právě přemýšlím, jak souvisí mnišství s Eretz Jisroel. Že by kuriozním klášterem Etiopanů na střeše kvůli soudobým nekřesťanským výpalným Turkům daním. Anebo vyjímkou pro klášterní komunity po vyhnání Západoevropanů po opětovném mohamedánském záboru.

Vader:
Panove, vy porad chodite kolem horke kase a ne a ne si ji uzdibnout. Proc nezminite naziry ? Ja s vami sice souhlasit (ohledne mnistvi ) asi dvakrat nebudu, ale aspon to zkuste  ;)

sad:
Dobry den, eleazare,
zid by mel slouzit B-hu, nikoli usilovat o duchovni vyvoj (ten totiz velmi casto muze byt pouhym sebeklamem)...pravi Zide snad vnimaji cely problem odlisne?...

BTW: Neni nahodou, ze zasvecenec prinasel po skonceni nazirut mimo jine obet za hrich.

Jsem s pozdravem.

daniel lehotsky:
ozen sa.Bud ti to vyjde a budes mat dobre manzelstvo,alebo nie a stanes sa filozofom. ;).Nazir a zeny?samson asi napovie viac. ;).To SAD)Zid ma byt knazom a ludom svatym,sluzbu ponechajte nam. ;).Skor by som povedal,ze sluzba moze byt takym istym sebaklamom ako vyvoj,ak nie profalesnejsim.No a co poviete na PREKLAD PESACH,PRECHOD.Clovek je bytost prechodu,vyvoja?Taky s pozdravem.

Elazar:
 ;) Ano, židé mají být národem kněží a národem svatým (goj kadoš) - a co dělá kněz? Avoda, přece  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi