Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Překlepy
Yan:
--- Citace: Max kdy 3. Května 2007, 14:43:24 ---Waffen SS nebyla armáda. Byla to po vojensku organizovaná složka zločinecké organizace. Pokud mafiáni využívají organizaci založenou na principu hierarchie a kvazivojenských hodností, pořád to z jejich zločinecké ozbrojené síly nedělá armáda - např. yakuza nebo sicilská mafie takto fungovaly, resp. fungují také.
--- Ukončit citaci ---
Teď se loučím, budu večer.
Mafie nedokáže provést tankový útok, obsadit Charkov či naopak tankový útok odrazit. Vojsko (vycvičené, vyzbrojené, disciplinované) ano. Já ho můžu nenávidět, zbožňovat či třeba jím pohrdat, ale vzít ho na vědomí musím. Zvlášť když na mě bude útočit.
Max:
Počet nadřízených ukazuje, jak vysoko jsem v hierarchii. Pokud Eichmann byl podřízen při "končeném řešení židovské otázky" jen Hitlerovi a Himmlerovi, pak byl č. 3 v holocaustové mašinerii.
Nejsem si zcela jistý, zda Kaltenbrunner, resp. Heydrich se starali o vyhlazování Židů nebo zda E. byl podřízen jen dvojici H+H. Ale i kdyby tam byl ještě šéf RSHA, pak by E. byl stále č. 4. Pořád hodně vysoko v hierarchii.
K druhému příspěvku - mafie to dokáže, pokud jí stát dovolí se vyzbrojit těžkými zbraněmi. Schopnosti neříkají nic o charakteru dané organizace. V ex-Jugoslávii také bojovaly zločinecké jednotky a nikdo nenazývá (děly, těžkými kulomety vybavené) bosenkosrbské jednotky armádou.
nillbert:
přátelé pozoruji to od začátku , ale nechtěl jsem se vměšovat - ale ted už musim, eichmann opravdu nebyl žádnej vůdce, byla to nula která losem osudu v soukolí systému měla přidělenu důležitou funkci - ale byla kdykoliv nahraditelná kymkoliv jinym, kterej by svou funkci plnil stejně - jakmile ze soukolí vypadl - opět z něj byla naprostá nula žijící v domě bez elektřiny a teplé vody
nazývejme ho třeba pohlavár, v odborné literatuře se mu nejčastěji říká "vedoucí referátu".... ale vůdce to tedy není - podle mě opravdu ne...
to je můj názor
Yan:
Ve článku "Místo mezi národy" se píše:
.....V Sudetech mělo, podle Hitlera, německé obyvatelstvo početní převahu a 3 miliony Němců si proto ? co jiného? ? zasloužili samostatný stát, neboli právo na sebeurčení a chtěli se odtrhnout od 7 milionů obyvatel Československa......
Řekl bych že něco je špatně. Ten počet obyvatel prostě neodpovídá. Otázka zní, zda tam má chybu Benjamin Netanjahu nebo Karel Orlík (překladatel).
Scooolie:
Souhlasím.
Národnosti ČSR
celkem 13,5 mil.
Češi 6,7 mil. 50 %
Němci 3,1 mil. 23 %
Slováci 2,0 mil. 15 %
Maďaři 0,8 mil. 5,5 %
Karpatorusíni 0,5 mil. 3,5 %
ostatní 0,5 mil. 4 %
(sčitání lidu 1921, zaokrouhleno)
Navigace