Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

DOTAZY

<< < (22/41) > >>

Scooolie:

--- Citace: Yan kdy 28. Prosince 2007, 12:59:55 ---Zase nesmíš věřit úplně všechno propagandě....... například každý žid po příletu do Izraele získá automaticky státní občanství (tušim že zákon o návratu)..... tohle může být pro někoho dostatečnou motivací...... a když nemá ty správný předky, co mu zbývá?

--- Ukončit citaci ---

Při vší úctě k Izraeli - není náhodou větší terno získat pracovní povolení v USA nebo Německu?  ;D Tedy z hlediska někoho, kdo není Žid a zvažuje výhody...
Představa v životě ve státě, který je v trvalém válečném stavu se 2 ze 4 sousedů, kde jsou na denním pořádku teroristické útoky a kde je povinná vojenská služba opravdu aktivní a do armády se povolává nejen na cvičení... Ech, z hlediska ne-Žida to není úplně terno, ne?

Elazar:

--- Citace: Yan kdy 28. Prosince 2007, 12:59:55 ---Zase nesmíš věřit úplně všechno propagandě....... například každý žid po příletu do Izraele získá automaticky státní občanství (tušim že zákon o návratu)..... tohle může být pro někoho dostatečnou motivací...... a když nemá ty správný předky, co mu zbývá?

--- Ukončit citaci ---

Při vší úctě k opačným názorům musím říct, že propagandou smrdí tohle.

--- Citovat ---například každý žid po příletu do Izraele získá automaticky státní občanství (tušim že zákon o návratu)
--- Ukončit citaci ---
První věta je pitomost. Do Izraele jsem přiletěl asi desetkrát a nikdy jsem automaticky občanství nezískal.
Zákon o návrat je normální zákon, jaký má o získání občanství každý stát. To si trochu pleteš pojmy s dojmy.

--- Citovat ---tohle může být pro někoho dostatečnou motivací
--- Ukončit citaci ---
Jestli je získní občanství státu, který má poměrně vysokou nezaměstnanost a je v permanentním ohrožení motivující, pak bezesporu.

--- Citovat ---a když nemá ty správný předky, co mu zbývá?
--- Ukončit citaci ---
Ehm, to má znamenat co? "Smyslem" a "logikou" mi to připomíná jistého nejmenovaného přispěvovatele, který se nedávno odporoučel do internetových věčných lovišť.... Máš to opravdu ze své hlavy? ;)

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy 29. Prosince 2007, 20:13:15 ---Při vší úctě k Izraeli - není náhodou větší terno získat pracovní povolení v USA nebo Německu?  ;D

--- Ukončit citaci ---

Kdybych mel moznost pracovat pro eAladin, kaslal bych na NASA nebo Google  ;)

Yan:
to Elazar:

1) 5.červenec 1950, si zvolila vláda Izraele k přijetí své bezesporu nejdůležitější legislativní normy - Zákona o návratu. Tento zákon zaručuje právo každého Žida, bez ohledu na to, kde na světě žije, přjít do Izraele jako přistěhovalec a stát se jeho občanem bezprostředně při vstupu [Martin Gilbert, Dějiny Izraele, Jiří Buchal - BB art Praha 2002, str.273]
Když tak přemejšlím nad tím kdepak asi udělali soudruzi z NDR chybu (to je parafráze, nebrat doslova) tak bych to možná viděl v tom žes asi měl projevit zájem když ses coural po letišti..... čili nikoli automaticky, asi jsem měl napsat projeví-li zájem automaticky ho dostane.
PS: nevím zda a jak byl eventuálně inovován...... mě je to celkem jedno, já to pouze vzal na vědomí

2) Tobě to může připadat divný, ale troufáš si tvrdit že nikdo takový neexistuje? (speciálně pro Scoolieho..... lidi jsou divný, některý třeba i dobrovolně jdou na vojnu)

3) Nevim koho myslíš, ale myslel jsem to tak že chceš-li se stát občanem Izraele a nemáš židovské předky, co jinýho ti zbývá než konverze...... frštenzí?

Scooolie:
Yan: Stejný zákon má třeba Německo. Stačí mít jednoho prarodiče prokazatelně německé národnosti a máte právo na německé občanství. A co ti chudáci, co takového alespoň jednoho prarodiče nemají?  :D >:D

Čili, můžeme se asi shodnout na tom, že je věcí každého státu, komu dá občanství ve standardním režimu a komu ve zjednodušeném nebo jinak zvýhodněném. Izrael vznikl jako židovský stát, stát pro Židy z celého světa a podle toho také uděluje ve zvýhodněném režimu občanství Židům. Je to jeho věc.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi