Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie
Operace Lité olovo v Gaze - DISKUZE
Samuel:
Zde je odkaz na blog s informacemi z Israele. V této části je i překlad projevu Ehuda Olmerta.
https://danicek.blog.idnes.cz/c/63278/Operace-Lite-Olovo-v-Gaze-Reportaz-z-prvni-ruky-dil4.html
zoom:
Dobre, dobre, knize to rekl diplomaticky, ale nema pravdu. Nebudu uz provokovat, ale z blogu toho Danicka mam opravdu radost.
geršom:
ahoj, v duchu toho co bylo výše napsáno a také jako reakci na článek pana V. Dvořáka neumím pochopit jednu věc.
Vojensky a zpravodajsky to zatím vypadá (a dej B-h, aby to tak i pokračovalo) na mnohem povedenější a propacovanější akci než byla ta poslední v Libanonu.
Jen mi příjde že není stejně dobře připravena "marketingově".
Nechci působit naivně, ale myslíte že obecně všechny důležité světové zpravodajské kanály (TV, radio, tisk) jsou opravdu tak protiizraelsky naladěny že záměrně nepustí podstatnější informace o tom co se dělo už více jak půl roku ve Sderotu, aby to pak, přesně jak napsal pan Dvořák, vypadalo na téměř nevyprovokovanou a neadekvátní reakci ze strany Izraele? (vždyť i ty dnešní naše zprávy uvádějí v podivném protikladu 300 mrtvích palestinců proti jednomu zabitému Izraelci - každý koho to moc nezajímá si řekne - to je teda hodně nepoměrné)
Nebo Izrael nepracuje dobře s tím co bychom mohlli nazvat světové public relations?
Vždyť dát dohromady kolekci dojímavých fotografii a příběhu ze Sderotu (prosím nemyslím to absolutně cynicky) by určitě nebyl žádný problém, kdyby se pak postupně dávkovali, možná by pak nikoho nepřekvapilo že už tomu chce udělat někdo konec. Nebo Kunthar - například česká společnost je tradičně naladěná proti lidem kdo ubližují dětem, proč to někdo více nerozmáznul aby bylo vidět koho a kdo vyznamenávají?
Apriori nemám rád konspirační teorie celosvětového rozsahu, a tak pokud se mi nechce věřit tomu že tu existuje celosvětová snaha na pošpiňování Izraele (pořád v to chci ještě doufat) , tak mi vychází že někdo prostě mediím neposkytuje z Izraelské strany dostatek adekvátních informací a to ve formě kterou dnes média chtějí. Když něco bouchne v Gaze tak je okamžitě mrak fotek, když denně dopadají rakety na jih Izraele tak fotky ve světových mediích nikde. Nevíte např. Zoom jestli někdo v Izraeli pracuje na této "positivní" propagandě? Druhá strana se mi zdá je v tom víc jak úspěšná.
geršom
zoom:
geršom položil velice zajimavou otázku na kterou neni asi tak úplně lehké odpovědět. Především je třeba bohužel vycházet z premisy, že svět si zvykl za mnoho staletí, že židé jsou oběť a proto se tak na ně dívá. Mě například vytáčí k nepříčetnosti ono: "židovský stát" obecně používané v českých mediich. Přece se neříká křesťanský stát o Italii anebo nikdo neřekne o vojácích Egypta, vojáci muslimského státu. To je jedna věc, která působí negativně. Včera jsem například napsala do jedněch českých novin dotaz proč zvolili bulvární hysterický titulek i když článek sám byl dobrý, odpověď kterou jsem dostala mě docela porazila, titulek prý byl vybrán proto, aby byl zvýšen čtenářský zájem. To znamená že většina čtenářů je klasifikována jako senzacechtiví antisemité ? Asi ano ... Podobný dotaz jsem položila jednomu rabínovi, který ví docela dost o tom, co se děje v Evropě a USA, odpověděl mi lakonicky - Ezau nenávidí Jakoba.
Přesto se Zipi Livni snažila aby otázka propagandy byla lepší než dříve a povolala do funkce jakéhosi vedoucího propagandy bývalého vyslance Izraele v OSN Danyho Gilermana. Nevím, co dokáže, ale doufejme, že alespoň se mu něco podaří. Jinak s fotografiemi izraelců jako obětí se asi moc propagandy nadělat nedá, lidé jsou zvyklí na fotky z koncentráků, takže rozbombardovaný dům a plačící děti ze Sderot, asi nedojmou. Ovšem každý čtenář fóra a eretzu vůbec může působit ve svém okolí. Není třeba aby všichni byli přátelé Izraele, ale stačí když se na Izrael budou dívat objektivně a bez předsudků. A i to je hodně.
BaF400:
--- Citace: Samuel kdy 28. Prosince 2008, 12:30:44 ---Elazar má pravdu. Generální tajemník OSN se již dal slyšet, že šlo o použití nepřiměřené síly ze strany Israele. Pravděpodobně by bylo v pořádku, pokud by na Gazu střílel z ručních odpalovačů granátů a min, případně používal rovněž kaťuše. Možná i sebevražedné atentáty ze strany Israele byly přiměřené pro OSN. To je opravdu hnus. Samozřejmě Rada bezpečnosti také.
--- Ukončit citaci ---
Dle mého skromného mínění je OSN tak cca 50 let hlásnou troubou a záštitou teroristů celkého světa.
IMHO - kde se dostalo před 34 roky prvního uznání Arafatovi s jeho OOP a kde se během několika dnů z tetoristů stala mírumilovná a ctihodná organizace se statusem pozorovatele? - Na půdě OSN za potlesku valné většiny jejich členů...... ??? :(
Tuto instituci bych na fleku zrušil a rozhodně bych se nezabýval jejími jakýmikoliv citáty či komentáři. Jsou maximálně tak pro zlost a podráždění žlučníku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi