Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

Operace Lité olovo v Gaze - DISKUZE

<< < (14/90) > >>

Samuel:
Mílo, vy jste, na rozdíl ode mně, hrozně velký optimista, a to i ve věci důvěry k lidem :)
Já samozřejmě kvituji s jistým povděkem každé i ne zcela negativní vyjádření politiků týkající se Israele, ale aby si v mých očích politik vytvořil aureolu skutečného přítele Israele, to by se musel chovat a vyjadřovat poněkud více nepoliticky a více jednoznačněji ve prospěch Israele. Můžete mít samozřejmě pravdu, namítnete li, že to je jen můj subjektivní pocit a názor. Ano, je a zatím nemám důvod jej měnit.
Víte, zoom asi uhodila hřebíček na hlavičku. Počkejte, až Israel bude dále pokračovat v akci třeba i pozemními silami. Ten, kdo bude stát při Israeli a bude podporovat dotažení celé operace do konce a nebude na polovině cesty tlačit na uzavření příměří, které by opět posílilo arabské teroristy, toho můžeme považovat za přítele.

Míla:
Máte oba dva pravdu. Musíme počkat.Já jsem životní optimista a chci věřit, že to všechno dobře dopadne.
A v případě Gazy tomu věřím. Děkuji  za připomínky a zdravím. Míla

Samuel:
Mílo, to já chci věřit také a doufám v to. Pokud by vše záviselo jen na Israeli, asi bych si také troufl být mírným optimistou. Já se však vždy bojím toho, kam se bude snažit svět Israel natlačit. Tím myslím nejen EU (v této věci absolutně šílenou), OSN s radou bezpečnosti, které jsou parodií na objektivitu, ale i USA, které jsou sice současně největším spojencem Israele, ale také občas razí politiku, že bližší košile než kabát.

Elazar:
K osobě K. Schwarzenberga - je to ministr zahraničí státu EU, který jí bude za pár dní předsedat, ne hospodský tlučhuba, nebo grafoman na diskuzích na novinkách.cz. Jednou je to diplomat a jako diplomat se musí vyjadřovat diplomaticky, i kdyby si nakrásně myslel něco úplně jiného. Žijeme zkrátka v takovém světě.
A je pravda, že Schwarzenbergovo vyjádření bylo zdaleka nejproizraelštější v Evropě a jedno ze dvou proizraelských prohlášení ve světě (tím druhým jsou USA).
srovnejte zde:
https://en.wikipedia.org/wiki/December_2008_Gaza_Strip_airstrikes#Reactions

Je zbytečné dodávat, že ke každodennímu ostřelován Izraele kasámy a minami se z hlav evropských diplomacií nevyjádřil nikdo.

Scooolie:
Přesně tak Elazare. To, co řekl Schwarzenberg bylo jednoznačně proizraelské a na to, v jakém exponovaném postavení je, to bylo dle mého názoru maximum. Nezaznamenal jsem tak jednoznačnou podporu ani z USA.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi