Jejda, tady to žije
Poctivě jsem si přelouskal debatu a s dovolením několik málo komentářů:
1) Admin má poslední slovo. Vcelku Vadera obdivuji, že střídavě se zvýšeným adrenalinem a střídavě s ledovým klidem to vysvětluje.
2) Jsem osobně pro non-stop provoz, protože vycházím z toho, že Fórum patří k webu o Izraeli a Blízkém východě a čtou ho především obyvatelé České republiky a Slovenska (čest výjimkám z dalších krásných zemí, Izraele obzvlášť

). Stejně jako v Izraeli nejsou všichni praktikující židé, tak už vůbec ne v ČR. A pro ne-židy šabat nemá význam zákazu čtení nebo psaní na Fórum.
Pokud bychom měli vypínat Fórum, tak proč ne celý Eretz?
Koneckonců, Eretz také není ortodoxní web - to bychom těžko mohli občas hodit nějaké ty fotky izraelských modelek nebo fešných vojaček

3) Nesu podíl na rozpoutání demokratické diskuse tím, že jsem dal do záhlaví anketu. Myslím, že to byl dobrý nápad, neb je vždy dobré znát různé názory a moci je konfrontovat se svým. Což nutně neznamená, že když je to 9:1 v můj neprospěch, že bych svůj názor musel změnit

4) Kdo je majitel Fóra je naprosto jedno, protože veškerá práva majitelé vykonává admin, resp. admini. Jak správně řekl Vader: Pokud nepřijde výslovný pokyn majitele (nemohu si jako admin vzpomenout, kdy by nějaký přišel), tak admin je absolutní vládce.
Drobná technická pro Pepina65: Zjistit majitele Fóra, resp. webu je sakra složité. Ty údaje, které Vám vypadnou z Whois jaksi neodpovídají realitě.5) Je tu i technická stránka věci. Fórum je pravidelně navštěvováno vyhledávacími roboty známých vyhledávačů (Google, Seznam, atd.) a pokud jej najdou v šabatovém režimu, zaindexují si, že Fórum je "zrušené" a má jen titulní prázdnou stránku. Dál je to nepustí. Sníží nám to page rank. Což sice není nějaká modla, ale... mám radost, když roste
(Aktuálně je u Seznamu 50 ze 100, což je na fórum hodně slušné)
6) Debata na tohle téma je i přes rozdílné názory zajímavá. A díky Vám za názory.