Judaismus > Obecná náboženská debata

Kde se vzala voda (chcete se zapojit?)

<< < (17/19) > >>

sad:
Mily eleazare,
skutecne jsem narazela na Vasi snahu ucinit NZ "zidovstejsim".
Vase forma krestanstvi je podivna. Snazite se "spasit" zidovske duse ale zidovskeho (ve spiritualnim smyslu) ve Vas (jakoz i Vasich mesianskych) spolu-bratrech neni temer nic... opet podotykam nastesti. Chci rici: Duchovni naboj judaismu jste nahradili extremnim nacionalismem a nesnasenlivosti, kterezto projevy nemaji nic spolecneho ani s laskou k Erec Jisra'el ani s loajalitou ke Statu Izrael. Obcas prohodite nejake hebrejske slovicko, ale to je pouze takove pozlatko... Vase nazory na lidi me desi.

eleazar:
sade,
já se tu nesnažím provádět nábor do naší sekty. Mnoho zdejších uživatelů zná Nový Zákon i beze mě 8) Snažím se pouze legitimizovat naší sektu jako jeden z mnoha proudů judaismu a rehabilitovat naše mudrce jako významné myslitele.
Jestli Vás děsím, tak Vás pouze prosím, abyste neopoměla, že naše hnutí je širokým názorovým proudem a mnoho mesiánů nemá totožné názory jako já. Pravdou je, že mezi křesťany je více lidí pravicově zaměřených, než se obecně myslí. Oni totiž nejsou mediálně tak aktivní.
Měl bych upřímě doznat, že loajalní ke Státu Izrael se necítím, podobně jako chasídé si jsem vědom mnoha jeho nedostatků z náboženského hlediska, osobně cítím to spíš nacionálně. Církev je v tomto také zastoupena celým spektrem názorů.
Náboženská bigotnost je charakteristickým znakem křesťanství. Prostě jsme vznikli jako odštěpením od majoritního proudu a ve své fundamentální podstatě to je součástí našeho duchovního dědictví.
Jelikož jsem Žid a pohybuji se po určité informačním prostoru, tak používám některé přejeté hebrejské termíny (viz moje neslavné předrevoluční čárky nad samohláskami ;)). Pěvci také používají italské soudobé termíny, programátoři anglické.....

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy  7. Prosince 2008, 19:51:13 ---Snažím se pouze legitimizovat naší sektu jako jeden z mnoha proudů judaismu a rehabilitovat naše mudrce jako významné myslitele.

--- Ukončit citaci ---

Je sice fajn, že hovoříš o sektě, a je pravda, že mezi mesiánama je evidentně spousta názorů, ale snaha legitimizovat tuto odpor... eee nechut.. eeee ... zkrátka sektu - přesněji - skupinu odpadlíků a t.č. misionářů najatou baptisty jako jeden z proudů našeho náboženství mi přijde jako víc než chucpe. To přece nemůžeš myslet vážně (aspoň pokud jsi duševně svéprávný). To bychom mohli rovnou prohlásit jakoukoli jinou křesťanskou církev za proud judaismu, s čímž by nesouhlasili ani židé, ani (předpokládám) dotyční křesťané.

Zina:
Křestanské náboženství odvozuje svůj původ od učení Ježiše Krista,jelikož Ježíš z Nazaretu byl žid a nemyslím si ,že kázal nebo učil něco jiného než znal v té době.Jsou tedy tato dvě náboženství si blízká?

eleazar:

--- Citace: Elazar kdy  7. Prosince 2008, 21:10:38 ---skupinu odpadlíků a t.č. misionářů najatou baptisty jako jeden z proudů našeho náboženství mi přijde jako víc než chucpe.
--- Ukončit citaci ---
Teď opravdu nevím, o čem mluvíš. Živého baptistu jsem v Čechách možná ani neviděl a s BJB nemám žádné kontakty. Misii mezi židy jsem neprováděl a v rámci naší komunity nejsem příznivcem těchto sil, naopak.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi