Judaismus > Obecná náboženská debata

metatronim, kabbalot a špičkování

<< < (10/10)

Elazar:

--- Citace: Vader kdy 27. Listopadu 2008, 12:56:07 ---
--- Citace: Elazar kdy 27. Listopadu 2008, 12:49:43 ---A stejně tak se o vykládání nevysvětlitelných věcí pokoušíme my, jen to halíme do pláštíku ratia :)

--- Ukončit citaci ---

Jo, v tom pripade jsem clovek iracionalni, protoze verim, ze pozitrony stvoril B-h a cerne diry jsou Jeho vtipem z nejpovedenejsich  ;D A verim, ze pestni klin z pazourku stvoril/vymyslel/realizoval/pouzil clovek  ;D

--- Ukončit citaci ---
Pokud byste vykládal o pozitronech či černých a červích dírách chudému chasidovi z Haliče kolem r. 1800, tak věřím, že by vás historie dnes znala jako Reb Vaderleben, velký magid, zakladatel chasidské dynastie Brun a 1. Brunner rebbe, jechi ha-melech!  ;D ;D

eleazar:

--- Citace: Elazar kdy 27. Listopadu 2008, 12:44:33 ---Ba dokonce je to možná ještě horší, Lilit i Satana si ještě v Tanachu najdu, ale trojici?  :) To už je přeci jen jiná liga.

--- Ukončit citaci ---
Lilit v Tenachu? Kde???
Mimochodem jsem tu nikdy za trojici nelobboval a ani to nemám v úmyslu ;D

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy 27. Listopadu 2008, 13:08:47 ---
--- Citace: Elazar kdy 27. Listopadu 2008, 12:44:33 ---Ba dokonce je to možná ještě horší, Lilit i Satana si ještě v Tanachu najdu, ale trojici?  :) To už je přeci jen jiná liga.

--- Ukončit citaci ---
Lilit v Tenachu? Kde???

--- Ukončit citaci ---

Hledej  ;) sektáři přece znají Tanach nazpaměť - a studium originálních textů je u nich v módě ;)

--- Citace: eleazar kdy 27. Listopadu 2008, 13:08:47 ---Mimochodem jsem tu nikdy za trojici nelobboval a ani to nemám v úmyslu ;D

--- Ukončit citaci ---

To jsem četl v jedné z mnoha předchozích diskuzí - otec a syn jedno jsou...  :o Augustinus Aurelius by jásal nad takovým žákem, jako ty  ;)

Samuel:

--- Citace: Vader kdy 27. Listopadu 2008, 12:40:53 ---... Neresi snad za nas magicke bludy modlitba a vstricnost za strany HaShem ? Mam otce, ktery mel rakovinu. Jedine, co jsem podniknul, byly modlitby. Joooo, starej Papus by mi nabidl spoustu magickych praktik, ale diky HaShem a lekarum je otec z rakoviny uplne venku. Kdo si jeste dovoli tvrdit, ze je potreba magie ? ...

--- Ukončit citaci ---
Vadere, já bych hádal, že větší důležitost má ona Vámi zmiňovaná vstřícnost, nebo chcete li to, že On prostě chce, aby tak bylo. Já byl v podobné situaci, jak víte, podnikal podobné co vy a výsledek nebyl positivní jako ve Vašem případě. Při vší úctě k Vám a Vašemu otci, snad jsem něco nedělal hůře.

Vader:

--- Citace: Samuel kdy 27. Listopadu 2008, 13:25:18 ---Při vší úctě k Vám a Vašemu otci, snad jsem něco nedělal hůře.

--- Ukončit citaci ---

Samueli, na 120% jste nedelal nic hur. Sam jste poznamenal, ze ona vstricnost ze strany HaShem je zasadni. Treba mel proste jiny zamer. Nebo mne, malovernemu, ve sve vstricnosti chtel Sef aspon pro tentokrat ukazat, ze kdyz chce, zaridi cokoliv. Tim se ovsem na tragicnosti Vasi ztraty nic nemeni  :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi