Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
O Karaimech a jejich náboženství - karaismu
Vader:
--- Citace: daniel lehotsky kdy 28. Prosince 2008, 21:03:58 --- u chazarov bol na misii aj cyril a metod.A poznali aj historiu Stredozeme,takze muselli byt potomkovia ludi z Gondoru.(Tolkien) :)
--- Ukončit citaci ---
Do ted jsem si myslel, ze zavitali jen k nam do Mordoru, vida, vida... :o
daniel lehotsky:
ked je okolo skaredo,treba trosku pofabulovat,ta nie?Niekde na Done mali Chazari,,bielu vezu".(hlavne mesto Itil,este neobjavili,Vader podme,ale najprv cez Akkad a potom Schliemann bude len tazko zavidiet ;))A ked kni&a Sviatoslav vyvratil Itil tak na ceste dom ho zavrazdili Pecenegi(varjag jeden vikingovy spravil ostudu)a to ti bol asi reinkarnovany Boromir.Jednoduche a jasne,ta nie? ;).Takze sa potvrdilo spojenie so Stredozemou,len skoda.ze nas Tolkien predbehol. ;)ps.ale zaujimava paralela na strome ludstva a jeho vyvoji je,ze Chazari(6-9storocie)hladali,,ideu"Jedneho a na druhej strane zemegule bola risa Tchang(6-9st) a naroubovala sa idea Taa. ;).Krut babo nohou. ;)
Vader:
;D
kjan:
Dovolte mi po 120 dnech klidu přispět k tomuto tématu, souvisí tak, že by nemělo smysl zakládat téma nové. Po přečtení předchozího jsem nabyl dojmu, že toto náboženství má budoucnost teprve před sebou. Zřejmě je podstatně jednodušší , protože se oprostilo od spousty dalších příkazů, zákazů, nařízení a doporučení, což v dnešní hektické době může být výhodou. Vlastně je jako nová hvězda - nova, odhodí veškerý obal za celá tisíciletí nastřádaný a zůstane základ, podstata. ::)
Šalom,
Kjan
Elazar:
Nikoli, ba právě naopak :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi