Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
OBAMA
Scooolie:
Kdybych v této zemi nežil, chtělo by se mě říci: Zvolili si Češi komunisty a socany, tak ať si to vyžerou. Ale protože tu žiji, tam mi do smíchu z pohledu na nástup levicových extrémistů k moci moc veselo není.
Rudolf Sob:
--- Citace: Scooolie kdy 5. Listopadu 2008, 20:51:56 ---
--- Citace: zoom kdy 5. Listopadu 2008, 15:54:16 ---Musím říct, že mám ten pocit, že ta situace opravdu neni nic moc. A nechápu proč jsou američtí židé tak nadšeni z Obamy. Ovšem otázka je jaká byla alternativa. A nezapomeňme, že vše je rukou Božích a Jeho záměry a cesty jsou pro nás mnohdy nepochopitelné.
--- Ukončit citaci ---
Navíc v USA se k tomu míchá "křesťanský faktor". Republikáni mají silné křídlo a silnou podporu "křesťanské pravice" (Christian Right), tj. evangelikálních křesťanů, kteří silně podporují Izrael, ale z důvodů zejména křesťanských náboženských. Toho se nábožensky vlažní američtí Židé - kteří však v sobě mají vypěstovánu silný odpor ke křesťanům - bojí. Odmítají větší vliv křesťanských hodnot v politice, protože to vnímají automaticky jako protižidovské. Stačí sledovat, co plká k tomuto tématu ADL. Samozřejmě je i židovská menšina, která je republikánská a nemá problém spolupracovat pro dobro USA i Izraele s křesťany. Těm buď čest.
V zásadě je to o tomtéž jako v Izraeli nebo v ČR - Židé, kteří sami nejsou pevní ve víře, se bojí křesťanů. Ti, kteří jsou si svou vírou jisti,nemají problém se s nimi bavit...
--- Ukončit citaci ---
Vidim, ze s vami vsichni souhlasi, dovolite mi , mohu vysvetlit proc jsem volil pro Obamu. Po osmi letech republikanske administrace, zvovuzvoleni republikanu by znamenalo, ze souhlasim se smerem kterym se vlada a president za posledni obdobi rozhodla ubirat.
Je ekonomie, rozpocet,stav vzdelani a zdravotnictvi v dobrem stavu? Jsou dve valecne a otizne resitelne situace nutne pro U.S. spolecnost? Co nabizi McCain a Obama za smer a reseni techto situaci ? Musim priznat , ze v primarkach jsem podporoval Hillary, predevsim protoze proti Obamovi ma vic zkusenosti, ale chtel bych skutecne McCaina ? V senatu by sice dvacet let, casto volil jako korouhvicka jednou tak jednou naopak, ale vcelku uprostred, nemel tedy az do doby kdy vybral Pailinovou podporu "krestanske" t.j. evangelicke pravice. A tam ztratil hlas nejen zidu, ale cele rady rozumne mysicich lidi.
Nemyslim , ze se zide boji krestanu. Ale , ke krestanske pravici maji pristup dost chladny. Vetsina je vdecna za podporu Israele, i kdyz vi ze pro zidy v evangelicke vizi misto neni, pouze jejich role navratu do Israele a priprave na Armageddon a Druhy prichod Krista.
Zide musi prece byt potrestani, ne za ukrizovani Jezise, ale za jeho odmitnuti.
Proc jsou zide proti krestanske pravici ma co delat s respektem k ustave, rozdeleni cirkve a statu a zneskodneni nabozenskeho vlivu na vzdelani,soudnictvi a take na vztah k potratum a homosexualum.
Vetsina americanu (nejen demokratu) jsou proti "znovu vybudovani Ameriky jako Krestanskeho naroda", proti povinnym modlitbam (ve jmenu Jezise), podporuji verejne vzdelani, a nechteji zakazat vyuce Darwina. Nechteji zakazovat filmy a knihy, ktere se nelibi nejakemu farari.
Nikdy jsem nemel problem se s krestany bavit, ale nikdy nechci aby si mysleli jak jsou skveli a osviceni, ze me mezi sebou nejak trpi. V Americe vsichni maji stejna prava, dana ustavou, ale predevsim podporovana(verejnym ) vzdelanim.
Zajimalo by mne ,kde si myslite ze ADL plka,rad se poucim, treba muzete zacit nove tema ... .
Ano , Jeho cesty jsou nevyzpytatelne, ale na tomto svete mam jeste porad moznost pro prezidenta volit.
leho:
--- Citace: Rudolf Sob kdy 11. Prosince 2008, 20:13:44 --- V senatu by sice dvacet let, casto volil jako korouhvicka jednou tak jednou naopak, ale vcelku uprostred, nemel tedy az do doby kdy vybral Pailinovou podporu "krestanske" t.j. evangelicke pravice. A tam ztratil hlas nejen zidu, ale cele rady rozumne mysicich lidi.
--- Ukončit citaci ---
Nechápu, co je na Sarah Palin špatného. Neviděl jsem ani jeden argument, který by ji v mých očích nějak zdiskreditoval, vlastně úplně naopak: Kdykoliv jsem ji viděl mluvit, tak vždy jsem ve všem s ní souhlasil. Mám spíše pocit, že na prezidenta měla kandidovat ona, protože je velmi inteligentní, sběhlá a inspirativní osoba. Můžete, Rudolfe, nějak svůj postoj k ní zdůvodnit? Za další, vy si snad myslíte, že nechat Saddáma v Iráku by bylo lepší řešení než ho svrhnout? To snad ne. To samé Taliban v Afganistánu. Já si těžko dovedu představit, že by teroristické výcvikové tábory v Afgánistanu stále produkovaly tisíce všehoschopných hrdlořezů ročně a že by Saddám donekonečna budoval armádu z peněz OSN a nic zvlášního by se nedělo...
Rudolf Sob:
Nechápu, co je na Sarah Palin špatného. Neviděl jsem ani jeden argument, který by ji v mých očích nějak zdiskreditoval, vlastně úplně naopak: Kdykoliv jsem ji viděl mluvit, tak vždy jsem ve všem s ní souhlasil. Mám spíše pocit, že na prezidenta měla kandidovat ona, protože je velmi inteligentní, sběhlá a inspirativní osoba. Můžete, Rudolfe, nějak svůj postoj k ní zdůvodnit? Za další, vy si snad myslíte, že nechat Saddáma v Iráku by bylo lepší řešení než ho svrhnout? To snad ne. To samé Taliban v Afganistánu. Já si těžko dovedu představit, že by teroristické výcvikové tábory v Afgánistanu stále produkovaly tisíce všehoschopných hrdlořezů ročně a že by Saddám donekonečna budoval armádu z peněz OSN a nic zvlášního by se nedělo...
[/quote]
Videl ste interview s Couricovou ? Palinova zrovna zemepisem nabo dejepisem nejak skvele nevladne. Opravdu chcete nekoho kdo je tak zoufale spatne vzdelany, ze musi byt narychlo doucovan (tutored) pred interview, a tisk dostane "podminky" tykajici se povolenych otazek ? Clovek nejprve doufal, ze jeji vyslovnost je jen takove divadlo, jako "zena z lidu", zkratka "hockey mom". Jsem mozna elitista, ale mozna budouci prezidentka by mela mit lepsi vzdelani nez vetsina lidi, byt sectela v zemepisu a historii, vedet aspon spetku o tom jak funguje kazda vrstva vlady.Aspon kdyz uz studovala tu zurnalistiku,dobra to priprava na jeji praci jako sportovni hlasatelka na lokalni televizi,mohla by byt schopna odpovedet na otazku jake informace zdroju povazuje za dulezite. Uz se nedovime, ktere z ultrapravicovych nazoru by Palinovou ovlivnovalo, ale pokud vim tak byla clenkou Pentacostal Church, cili zadna umirnena presbyterianka. Jinak zase proti ni nic nemam, zda se byt docela sympaticka zenska, ale at nenalhava. Ze pomuze rodinam s postizenymi detmi - jak? Byla kdy v nejake organizaci jako dobrovolnik ? Easter Seals? March of Dimes ? Pomohla kdy zenam dostat lepsi day care (peci) pro deti zamestnanym matkam ?
Kratce, treba je slusna guvernerka Alasky, lepsi jako primatorka mestecka Wasili a nejlepsi jako TVhlasatelka sportu( vypada pekne tak aspon se clovek u vecere neudavi), ale za prezidentku bych ji radsi nechtel.
A demokrati nebyli proti invazi Afghanistanu a zniceni Talibanu, pouze se ptaji kde jsou padne duvody k invazi Iraqu, kdyz se ukazuje ze WMD's byly jaksi ... vymyslene. Nikdo neplakal prisvrzeni Saddama,tn si zaslouzil co dostal, presto destabilizace Stredniho Vychodu a zvyhodneni Iranu se ukazuje byt vetsi problem.A Israelska komise o tom Spojene staty varovala.
Leho, to neni , ze jsme na opacnych polech, konec koncu jsem si v U.S.Army sve tri roky odslouzil, i kdyz to uz je davno (zacatek 70. let)
Takze nejsem nejaky co tamhle vylez z moveon.org nebo ze Zvedavce.
Co je take zajimave o vztahu U.S. s Israelem, Bush byl treba vyborny president podporujici israel plne, ale Clinton nebyl nijak spatny; Bush starsi tlacil Israel vselijak, a Jimmy Carter take.
Cili to jestli je Demokrat nebo republikan u moci mozna nehraje takovou roli ve vzthu U.S. a Israel.
Scooolie:
--- Citace: Rudolf Sob kdy 15. Prosince 2008, 20:13:00 ---Uz se nedovime, ktere z ultrapravicovych nazoru by Palinovou ovlivnovalo, ale pokud vim tak byla clenkou Pentacostal Church, cili zadna umirnena presbyterianka.
--- Ukončit citaci ---
Celkem s Vaším hodnocení Sarah Palin souhlasím. Také jsem byl překvapen tím, koho si to McCain vybral. Nic proti ní obecně. Je to sympatická žena s řadou rozumných názorů. Ale zoufale nedovzdělaná...
Nicméně mě zaujala ta jedna větička, kterou jsem si výše dovolil citovat. Co je pozoruhodného na Pentacostal Church?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi