Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

OBAMA

(1/7) > >>

gvodrazka:
Průzkumy: Pro Obamu hlasovalo skoro 80 % amerických Židů

Tento fakt by dlouho znám. Do Izraele dokonce přijel vysvětlovat jeho politiku ex-ambassador Martin Indyk, který prohlašoval, že Obama projde určitě „kiške“ testem, že je opravdovým přítelem Izraele a že bude s Izraelem v jednom zákopu… Jiný, bývalý spolupracovník Obamy, prohlašuje, že Obama má "jidiše nešame"...
Současně se dovídáme, že Obama se vyslovuje pro jednání o rozdělení Jerušalajim …. Ukazuje se, že američtí našinci jsou jaksi odtrženi od izraelské reality – nemyslím si, že rozdělení Jerušalajim je to, co by izraelští našinci považovali za krok k zajištění bezpečnosti Izraele… Takže lze očekávat, že nás bude americká administrativa tlačit do dělení Jerušalajim a eventuálně i vydání Golan. Opravdu toto chtějí američtí našinci?

Vedle zpráv o nukleárních námluvách Kaddáfího s Putinem a ruské námořní základně v Libyi jsou to zprávy, jedna "lepší" než druhá.. :'(

gv

Samuel:

--- Citace: gvodrazka kdy  5. Listopadu 2008, 12:16:21 ---Průzkumy: Pro Obamu hlasovalo skoro 80 % amerických Židů
...
gv
--- Ukončit citaci ---
Ano, také mě to vysoké procento nepříjemně překvapilo. Zdá se, že některé sliby Obamy na podporu ekonomiky USA byly pro ně přednější, než zájmy a bezpečnost Israele.
Doufám, že se budu mýlit, ale zatím mám z výsledku presidentských voleb v USA jen jisté mrazení v zádech.

wahhab:
OBAMA vyhral....pre Vas Zidov zacinaju horsie casy!!!....Uvedomujete si to? Palestincania uz konecne musia mat svoj vlastny stat a taktiez aj dolare z Ameriky tak lahko do Izraela nepritecu....je najvyssi cas...Boh je spravodlivy!!!!!!!

Elazar:

--- Citace: Samuel kdy  5. Listopadu 2008, 12:27:35 ---
--- Citace: gvodrazka kdy  5. Listopadu 2008, 12:16:21 ---Průzkumy: Pro Obamu hlasovalo skoro 80 % amerických Židů
...
gv
--- Ukončit citaci ---
Ano, také mě to vysoké procento nepříjemně překvapilo. Zdá se, že některé sliby Obamy na podporu ekonomiky USA byly pro ně přednější, než zájmy a bezpečnost Israele.
Doufám, že se budu mýlit, ale zatím mám z výsledku presidentských voleb v USA jen jisté mrazení v zádech.

--- Ukončit citaci ---

A nebude to tím, že pro AMERICKÉ židy je zkrátka AMERICKÁ ekonomika důležitá? Protože k čemu, pokud budu americký žid, mi bude bezpečnost Izraele, když v Americe půjde moje zaměstnání a plat a životní úroveň k čertu? A nepište prosím nic jako "ideály" "solidarita se Zemí zaslíbenou" atd. - všichni víme, že je to jen klišé, které se rozplyne ve chvíli, kdy se rozhodnete do Izraele emigrovat a vkročíte na imigrační úřad...

Vodník:

--- Citace: Samuel kdy  5. Listopadu 2008, 12:27:35 ---Zdá se, že některé sliby Obamy na podporu ekonomiky USA byly pro ně přednější, než zájmy a bezpečnost Israele.

--- Ukončit citaci ---
Mate pocit, ze Obama predstavuje pro Israel nebezpeci? Nekdo mi rikal, ze by pro nej hlasovalo i 71% israelskych zidu...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi