Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

Loayalita k nezidovskemu vladci

<< < (7/10) > >>

Samuel:
Zoom, ale tady je malý rozdíl. Ti dobří profesoři a vyučující, ti skvělí lékaři tu byli, pěkné knihy a výborné filmy zde vznikly. Ale ne proto, že tu byl bolševik, ale přesto, že tu byl.

Vader:
Marnost... Ne ze je slepa spravedlnost, to zurivost a nenavist. BTW Same, Scooolie (oba lide mne mili) - vy jste racili studovat kde ? Mimo CSSR ? Scooolie, jaktoze te ten krveziznivy bolsevik pustil na epesni vysokou skolu i pres tebou proklamovany spatny kadrovy profil ?

Dan:

--- Citace: Vader kdy 27. Dubna 2009, 13:11:11 ---Marnost... Ne ze je slepa spravedlnost, to zurivost a nenavist. BTW Same, Scooolie (oba lide mne mili) - vy jste racili studovat kde ? Mimo CSSR ? Scooolie, jaktoze te ten krveziznivy bolsevik pustil na epesni vysokou skolu i pres tebou proklamovany spatny kadrovy profil ?

--- Ukončit citaci ---

To je zajímaví otázka!

zoom:
Samuel - ano ale pokud by ten bol3evik byl tak dokonale negativni, tak by všechno to dobre nevzniklo, protože by ty chytré lidi vyvraždili jako v Kambodži třeba. Já netvrdím, že to bylo dobré ale nebylo to také jenom špatné. Koneckonců proč se na ČR vrhli po roce 89 všichni možní investoři, protože tu bylo na čem stavět a lidi byli chytří, protože se komunistům nepodařilo školství rozvrátit a také v ekonomice bylo na čem stavět, myslím si, že by bylo mnohem důležitější poukázat na ty skutečné nedostatky, které byly a ne na to že člověk nemohl koupit to či ono. Horší byla cenzura, špiclování a udavačství a  pěstování pseudoblahobytu pod heslem kdo nekrade okrádá rodinu. Mnohé z těchto negativních jevů se dnes ale jenom přebarvily anebo přejmenovaly a vesele pokračují. Morální stav společnosti není nic moc. Za komunismu se slušnost a skutečná čest považovaly a byly určitou formou opozice. Dnes ale opozice patrně není třeba. Naděje snad je příští generace.

Samuel:

--- Citace: Vader kdy 27. Dubna 2009, 13:11:11 ---Marnost... Ne ze je slepa spravedlnost, to zurivost a nenavist. BTW Same, Scooolie (oba lide mne mili) - vy jste racili studovat kde ? Mimo CSSR ? Scooolie, jaktoze te ten krveziznivy bolsevik pustil na epesni vysokou skolu i pres tebou proklamovany spatny kadrovy profil ?

--- Ukončit citaci ---
Mily Vadere,
ptal jste se sice Scooolieho, ale ta otázka se týká i mně. Studoval jsem v ČSSR, kádrový profil opravdu nic moc, ale naštěstí to již nebylo v 50. letech.
Možná jsem nebyl úplně blbý a nechal si vysvětlit, že pokud nechci dělat popeláře, tak aby se s tím dalo něco dělat, musím prostě být o něco lepší, než ti opravdu dobří. Samozřejmě i nějací dobří lidé na vhodných místech byli nutní, abych se vůbec dostal na střední školu i pak na vysokou. Ale ti by neměli šancii, kdybych byl tupec.
To,  že jsem neměl zcela otevřený výběr, na jaké školy to vůbec mohu zkusit, je vcelku samozřejmé a smířil jsem se s tíím. Štěstí mi nakonec přálo, že jsem se dostal mimoděk na obory, které nebyly vzdálené mému vkusu.
Ale to jsme zase u toho, Vadere. Já jsem nevystudoval proto, že tu byl bolševik, ale přesto, že tu byl.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi