Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael

Navrh Cipi Livni

<< < (2/3) > >>

eleazar:
A co problém s mamzerim, nemají tito lidé potíže se vdát/oženit?

Samuel:

--- Citace: zoom kdy  1. Listopadu 2008, 20:50:03 ---Samuel: ja jsem nakousla ze na dite zida a nezidovky se nehledi na jako na zida, protoze zidem neni. Pokud se narodi zidovske matce svobodne dite, mimo manzelstvi, tak to neni problem, dite je zid a bud ma otce ktery se k otcovstvi pisemne prihlasi (na to je formular, ktery se vyplni pred urednikem pri propousteni z nemocnice, kde se take stanovi a obema rodici podepise jake prijmeni bude dite mit a to se pak zapise do registru obyvatelstva a potom do obcanky matky a otce. Pokud otec uveden neni, tak dite ma prijmeni matky a otec neni uveden a vse je take v poradku. Takove dite nema problem se vdat ci ozenit. To je prave ta velka vyhoda toho, ze se zidovstvi dedi po matce, tudiz je vsechno jasne a jednoznacne.

--- Ukončit citaci ---
Díky za vysvětlení. Já jsem ten příspěvek pochopil tak, že pokud má pár svatbu civilní mimo Israel, nepohlíží se na děti z tohoto manželství jako na židy. Proto mě zajímalo, jak se hledí na dítě páru, který nemá po svatbě a až po delší době po narození dítěte mají civilní sňatek v cizí zemi (případ obchodní kolegyně, která se vdávala loni v Praze a má se svým současným manželem pětiletého chlapečka).

zoom:
Pozor neplest: mamzer je dite vdane  matky - zidovky, jehoz otcem neni manzel. To dite, pokud je to chlapec tak ma opravdu problem se ozenit a pokud se z takoveho svazku narodi dcera tak ta se vdat nemuze vubec. Ale mam ten dojem, ze se to tady rozebiralo uz jednou na diskuzi a je to trochu off topic.

eleazar:
Četl jsem, že se mamzerim žení/vdávají na Kypru, protože náboženské autority........jak píše zoom. Spíš mě zajímá, jak to vypadá v reálu. V Česku se polovina dětí rodí mimo manželství, jak je to v Izraeli?
btw - dítě svobodné matky je mamzer?

zoom:
tady je to dobre zpracovane, https://en.wikipedia.org/wiki/Mamzer
Ne dite svobodne matky neni mamzer. viz. vyse.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi